4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

İzmir Turizm Fuarı'na hazırlanıyor

İzmir yeni bir turizm fuarı daha kazanıyor. 5-8 Ekim 2006 tarihinde gerçekleştirilecek Turizm Fuarı, Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda yapılacak.

Fuar hakkında kamuoyunu bilgilendirmek üzere düzenlenen toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy ve İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen katıldı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, pek çok farklı kurumla ortak projeler yürüttüklerini ifade ederek, "Üniversiade Oyunları'nda Hükümet'le, jeotermal enerjide Valilik'le, metro ve demiryolu entegrasyonu projesinde Devlet Demiryolları ile, yeni fuar alanı projesinde, ESBAŞ ile şimdi de Turizm Fuarı için, Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ile ortak çalışıyoruz. İzmir'i işbirlikleriyle kalkındırıyoruz. Gelecek yıl yapılacak bu organizasyonla İzmir, 'fuarlar ve kongreler şehri' olma hedefine bir adım daha yaklaşacak" diye konuştu.

İzmir'in uzun süre bir durgunluk dönemi yaşadığını, ancak artık bu dönemin sonuna geldiklerini belirten Kocaoğlu, "Kişilerin, ailelerin, insanlık tarihinin inişleri, çıkışları olur. İzmir de, böylesi olumsuz bir süreci yaşadı. Ancak artık bir sıçrama yapmak için hazırlanıyoruz. İzmir'de o birlik ruhu var ve kent yeni bir dönemin sinyalini veriyor" dedi.
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise, "İzmir'e borcumuzu ödemeye geldik" derken, kentin çok uzun bir süre turizm açısından ihmal edildiğini oysaki bölgenin ve İzmir'in iltifata ve tevazuya ihtiyacı olmadığını vurgulayarak, "İzmir, Türk turizminin kapılarından birisidir. Bu kapıyı iyi kullanmak gerekir. İzmir'i çok ihmal ettik. Hata yaptık. Özür dileriz. Borcumuzu ödemeye geldik. TÜRSAB olarak İzmir için çalışmaya hazırız" şeklinde konuştu.
Ulusoy, 5-8 Ekim 2006 tarihleri arasında gerçekleşecek Turizm Fuarı'na ilişkin olarak, "İşbirliğimizin sonucu büyük bir başarı olacak. Biz yaptık mı iyisini yaparız. 40 ülkenin katılacağı, Ege'nin, Türkiye'nin, Akdeniz çanağının ve dünyanın buluşacağı bir fuar gerçekleştireceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2005 Pazar 09:50:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?