4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

İzmir ulaşımda çağ atlıyor

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni çıkan Büyükşihir Belediyeleri Yasası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sınırlarının genişlediğine dikkat çekerek, “Ulaşım sistemimizi gelişen İzmir’e göre yeniden oluşturacağız. Aliağa-Menderes Hafif raylı Sistemi ve mevcut metronun Üçyol’dan Üçkuyular’a uzatılması ile de İzmir’e ulaşımda çağ atlatacağız” dedi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Ulaşım Haftası’nı kutlama törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ESHOT Genel Müdürü Ersu Hızır, meclis üyeleri ve ESHOT ile İZULAŞ personeli katıldı. Başkan Kocaoğlu yaptığı konuşmada, gelişen ve büyüyen metropol İzmir için ulaşımın önemine değinirken, hafif raylı sistem ve metronun hızla İzmir içinde yaygınlaştırılacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyeleri Yasası ile genişleyen İzmir’in ulaşım sorununun da büyüdüğüne dikkat çeken Kocaoğlu, şunları söyledi:
“Büyükşehir Belediyesi’nin asli görevlerinden olan ulaşım konusunda, yoğun çalışmalar hem personel anlamında, hem de yöneticiler olarak yapılıyor. Burda amaç gelişen metropolümüzde bu sorunun büyümesini önlerken, İzmirlilere rahat, hızlı ve güvenli bir ulaşım imkanı sunmaktır.”

İzmir’de ulaşım sorununu büyük ölçüde çözecek ve trafiği rahatlatacak olan hafif raylı sistemle ilgili Ankara’da yoğun temaslarda bulunduğunu belirten, Kocaoğlu, “ Aliağa-Menderes arasındaki demiryolunu metro standartlarına çıkarılmasından sonra mevcut metro hattını Üçyol’dan Üçkuyular’a uzatacağız.
Bu sistem, İzmir ve çevresinde yaygınlaştırılacak. Toplu ulaşımda İzmir çağ atlayacak” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törenden sonra ESHOT Genel Müdürü Ersu Hızır ve ESHOT-İZULAŞ çalışanları ile birlikte Kordon’da vatandaşlara çiçek ve ESHOT’un hazırladığı ulaşım haritasını dağıttı.


Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2004 Cuma 10:23:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?