6
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

İzmir Ülkü Ocakları'ndan, Tatlıses'e 'karaktersiz' suçlaması

İzmir Ülkü Ocakları İkinci Başkanı Murat Keskin, ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’in özel bir televizyon kanalında yaptığı şov programında Kürtçe şarkı söylemesine ve "Bakın korkuyordunuz, ilk hamle yapıldı" sözlerine tepki göstererek, Tatlıses’i karaktersizlikle suçladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan 100’e yakın ülkücü, sanatçı İbrahim Tatlıses’in programında Kürtçe şarkı söylemesini ve sarf ettiği sözleri protesto etti. Zaman zaman "İbo şaşırma, sabrımızı kaçırma" sloganlarının atıldığı basın açıklamasında konuşan Ülkü Ocakları İkinci Başkanı Murat Keskin, "Programda bölücülüğe çanak tutan ve ’bakın korkuyordunuz, ilk hamle yapıldı ama bölünmedik’ diyerek, asıl amacını ortaya koymaktadır.

Biz İbrahim Tatlıses’ten ’diğer ayağın yanına gelmesini’ istemekteki kastını biliyoruz. Yıllarca bu ülkenin ekmeğini yiyerek, başkasının davulunu çalmaya kalkışan İbrahim Tatlıses’i, şiddetle protesto ediyoruz. Bu gibi karaktersiz insanlara sanatçı denilmektedir. Televole programlarına Türk milleti sayesinde çıkan, milletin parasıyla büyüyen ve televizyonlarda boy gösteren insanlar, Türk milletine yakışmayacak kadar aşağılık insanlardır. Türk milletinden özür dileyene kadar kasetlerini, malzemelerini almayarak konserlerine gitmeyeceğiz" dedi.

Konuşmasının ardından Murat Keskin, İbrahim Tatlıses’e protesto faksı çekti.Bir süre slogan atan grup, daha sonra polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri arasında olaysız bir şekilde dağıldı.

İZMİR-(İHA)
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2003 Salı 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 12:20:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
suskun IP: 88.244.21.xxx Tarih : 9.09.2008 13:59:02

murat keskini tanımam ama çok güzel yapmiş agzına sağlık kardeşim türkiyede yaşıyoruz kürdiyede falan degil ne kürtçesi türküz lan biz bide ibrahim denenın siyaset yorumları var dünki cahil okuma yazma bilmeyen adam ne güzelde ahkam kesiyo öyle onun kadınların dışında ilgilendiği şeylerde varmış bak Allah türkleri korusun birliğimizi bozmaya çalışanlarada obilir ne yapacagını onun gibi itlerin yaşaması bile hata ben oadama erkek demem bierkek milyonların önünde karı gibi aglıyosa yazıklar olsun sanada