3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

İzmir zehir soluyor

İZMİR ZEHİR SOLUYOR

İzmir'de son günlerde yaşanan hava kirliliği özellikle akşam saatlerinde görüş mesafesini yer yer 100 metreye kadar düşürürken, uzmanlar mecbur kalmadıkça sokağa çıkılmaması gerektiğini belirtirtip, ciddi sağlık problemi yaşayanların acil servislere başvurmasını istedi.

İzmir'de son günlerde yaşanan hava kirliliği korkutucu boyutlara ulaştı. Özellikle akşam saatlerinde yoğunlaşan kirlilik görüş mesafesini düşürürken, nefes almayı bile zorlaştırıyor. Sağlık Bakanlığı'na bağlı İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Ali Kadri Çırak hastaneye yapılan başvuruların arttığını belirterek, "Son günlerde özellikle solunum problemleri nedeniyle hastanemiz acil servisine başvurular arttı. Yaklaşık yüzde 20 oranında yaşanan

bu artışın ana sebebi yaşadığımız havanın son derece kötü olması. Hava kirliliğinin en önemli sebebi düşük kalitede kömür ve fuel oil kullanımı. Ayrıca motorlu araçların ve sanayi tesislerinin de buna katkısı göz ardı edilemez. Baca bakımlarının çok sıkı olarak yapılması ve denetlenmesi gerekiyor" dedi.

Başhekim Dr. Çırak, kötü hava koşullarının yaşam kalitesini düşürdüğünü ve yaşam süresini kısalttığını belirterek özellikle risk grubunda olanların mümkün mertebe sokağa çıkmamaları gerektiğini söyledi. Başhekim Dr. Çırak, "Özelikle bebekler, hamile bayanlar, yaşlılar ve kronik tansiyon, kalp ile akciğer hastalarının kesinlikle sokağa çıkmaması gerekiyor. Kirliliğin en üst seviyeye ulaştığı akşam saatlerinde evlerin pencereleri bile açılmamalı. Sağlıklı ve normal insanlar da mecbur kalmadıkça bu kötü

havayı solumamalı. Ayrıca vatandaşlar ısınmak için havayı kirletmeyen temiz enerji kaynaklarını kullanırlarsa çok iyi olur. Kömür kullanan vatandaşlarımız da kükürt seviyesi düşük kaliteli kömür kullanmalı. Bacaların ve filtrelerin bakımları da zamanında ve düzenle olarak yapılmalıdır" şeklinde konuştu.

Solunum sıkıntısı çeken vatandaşların İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurmalarını isteyen Başhekim Dr. Çırak, hekimlerin gerekli yönlendirmeleri yapacağını sözlerine ekledi.

İZMİR ZEHİR SOLUYOR
İZMİR ZEHİR SOLUYOR
İZMİR ZEHİR SOLUYOR
İZMİR ZEHİR SOLUYOR
İZMİR ZEHİR SOLUYOR
İZMİR ZEHİR SOLUYOR
İZMİR ZEHİR SOLUYOR
İZMİR ZEHİR SOLUYOR
İZMİR ZEHİR SOLUYOR
İZMİR ZEHİR SOLUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2011 Çarşamba 15:53:01
Güncelleme :12 Ocak 2011 Çarşamba 17:02:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?