8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

İzmir'de '2. Heykel Günleri'

Konak Belediyesi, geçtiğimiz yıl birincisini düzenlediği açık hava mermer heykel günlerinin ardından bu yıl da metal heykel atölye çalışmalarını başlattı. 2. Heykel Günleri, metal heykel atölye çalışmalarına katılanları belirlemek için toplanan seçici kurul, elemeyi tamamladı. 

On katılımcının arasından seçilen 6 isim; Kadriye İnal, Mesut Akçay, Arif Çekderi, Fatma Çakır, Tanzer Kantık ve Bilal Hano, atölye çalışmalarına hemen başlayacak. Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ'ın da katılımıyla, Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde toplanan seçici kurul üyeleri, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çengiz Çekil, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Ümit Erdem, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Gökçen Ergür, Mimar Öztürk Başarır, Yontu Sanatçısı Sabit Baytan ve Konak Belediyesi temsilcisi Tülay Çelikel, seçmeleri titizlikle gerçekleştirdi. Katılımcı 6 sanatçıyla yapılacak sözleşmeyle birlikte çalışma süresi başlayacak. 20 Ekim tarihindeyse eserlerin tamamlanması nedeniyle, kapanış töreni düzenlenecek. 23-24-25 Ekim 2006 tarihlerinde üretilen eserlerin, belirlenen mekanlara montajları yapılacak. 

Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, "İzmir'i heykeller açısından zenginleştirmek istiyoruz. Kente, ülke ve evrensel kültüre katkıda bulunuyoruz. Genç sanatçılara olanak tanımak ve sanatçılar arasında iletişim sağlamayı amaçlıyoruz. Geçtiğimiz yıl, açık havada yapılan mermer çalışmalarının vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenmesi, bizi daha da güçlendirdi. Bu nedenle, ikinci heykel günlerini düzenleme kararını hayata geçirdik" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2006 Salı 14:34:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?