8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

İzmir'de 650 bin öğrenci karne aldı

İzmir'de tatile giren 650 bin öğrenci, karnelerini aldı. Kahramanlar İlköğretim Okulu'nda öğrencilere karne dağıtan İzmir Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, velilerin kırık not alan öğrencilere kızmamasını istedi. 

Kahramanlar İlköğretim Okulu'nda karne dağıtımı törenine katılan Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, ilköğretim okulu öğrencilerine tek tek karnelerini vererek bol bol kitap okumalarını istedi. Velilerin de katıldığı karne dağıtım töreninde konuşan Aydoğan, "2005-2006 eğitim öğretim yılını kapatmış bulunuyoruz. 650 bin civarında öğrenci karne aldı. Karnelerinde kırık notu olan öğrenciler üzülmesin. Bunu telefi etmek mümkün. Aileler ve öğrenciler bunu çok büyük sorun haline getirmesin. Hayat başarı ve başarısızlık getirir. Her ikisi de geçici bir durumdur. Başarısızlıktan kurtulmak için çalışmak lazım. Özellikle veliler kötü not alan öğrencilerin üzerine gitmesin ve sorun haline getirmesin. Çocuklar dinlensin ama kitap okusunlar. Kitap okumakta bir bakıma dinlenmektir" dedi. 

Karne alan öğrencilerin bazıları tek tek karnelerini incelerken, kırık notu olmayan öğrenciler ellerindeki karneyle havalara zıplayarak sevindi.
.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2006 Pazartesi 16:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?