26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'de AKP CHP gerginliği

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, ''su'' ile ilgili görüşlerini açıklayan AK Partili Meclis üyesi Yusuf Kenan Çakar'ın ''bu bir CHP klasiği'' sözleri tartışma yarattı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katılmadığı Meclis toplantısını Meclis 1. Başkan Vekili Fikret Kaner yönetti.

Toplantının başında söz alan Yusuf Kenan Çakar, İzmir'deki su tartışmalarıyla ilgili Partisi'nin görüşlerini açıklamak istediğini söyledi.

Bir önceki Meclis toplantısında İZSU Genel Müdürü Ahmet Alpaslan'ın üyelerine bilgi verdiğini ve bir rapor sunduğunu belirten Çakar, o toplantıda raporu incelemek için izin istediğini hatırlattı.

İzmir'de su konusunda yaşananların İZSU'daki kadrolaşma ve yetersiz idare sorunu olduğunu savunan Çakar, ''İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda Sayın Aziz Kocaoğlu oturmasaydı, İZSU Genel Müdürlüğünde Sayın Ahmet Alpaslan oturmasaydı da bu sorun yaşanacaktı. Sorun İZSU'daki kadrolaşma sorunudur, yetersiz idare sorunudur. Bu sorun Belediye Başkanı'na ait değildir. Bu sorun bir CHP sorunudur, CHP klasiğidir. Sorunun özünü belirlemek, sorunun çözümünü oluşturu'' dedi.

CHP'li Meclis üyeleri, konuşmayı sıra kapaklarına vurarak protesto etti.

Meclisi yöneten Kaner, gerekli düzenin sağlanamadığı gerekçesiyle oturuma 5 dakika ara verdi.

İkinci oturumda tekrar söz alan Çakar, İzmir'de yaşanan sorunun suyun yetersizliği değil ''1.5 milyon insana arsenikli su içirilmesi sorunu'' olduğunu, tedbirlerin zamanında alınmadığını iddia etti.

Çakar, Başkan Kocaoğlu'nun da sorunu yeterince idare edemediğini ileri sürdü.

Konuşmalardan sonra gündem maddelerine geçildi.

KOMİSYON SEÇİMLERİ
Toplantıda AK Parti'den istifa ederek CHP'ye geçen Torbalı Belediye Meclis üyeleri Adem Morbel ve Emin Bardakçı'nın Meclis komisyonlarında boşalan üyelikleri için seçim yapıldı.

Toplam 3 komisyondaki üyeliklere AK Partili Ali Çapur, Sami Tutum ve Sait Murat seçildi.

Gündem dışı söz alan Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran, yapımı planlanan Çamlı Barajı'nın su tutma havzasındaki ağaçların gece saatlerinde kesildiğine dair çok sayıda şikayetler aldıklarını, Efemçukuru köylülerinin kendilerinden yardım istediğini söyledi.

Bölgede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından TÜPRAG Şirketi'ne verilen altın arama ruhsatından sonra 637 hektarlık alanda bir madencilik şirketine manganez arama ruhsatı daha verildiğini belirten Avkıran, ''Güzelbahçe'den Çamlıpayamlı'ya kadar alanda mangan aranacakmış. Eğer bu gerçekleşirse Güzelbahçe tepelerinde ağaç kalmayacak. Sivil toplum kuruluşlarıyla toplantılar yaptık, madenin burada çalışmamasını istiyoruz'' dedi.

AA

A.A
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2008 Cumartesi 00:11:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?