9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

İzmir'de banka soygunu

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bulunan banka şubesinin demir korkulukları kesip, camını kırarak içeri giren hırsızlar, oksijen kaynağıyla açtıkları kasadaki 50 bin YTL ve yaklaşık 3 bin 500 doları alarak kaçtı 

Polis, bankanın genel merkezinde kaydedilen güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi bahçesinde bulunan İş Bankası şubesindeki hırsızlık, bugün saat 08.30 sıralarında, işe gelen çalışanların percereyi açık bulmasıyla ortaya çıktı. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, şube çevresinde güvenlik önlemi aldıktan sonra araştırma başlattı. Ekiplerin incelemelerinde kimliği belirsiz kişilerin, banka dışındaki alarm sistemini devre dışı bıraktıktan sonra percere korkuluklarını kestikleri, ardından da camı kırarak içeri girdikleri belirlendi.

KASA OKSİJEN KAYNAĞIYLA AÇILDI 

Güvenlik görevlisinin bulunmadığı şube içerisinde rahatça hareket eden hırsızların, yanlarında getirdikleri oksijen kaynağıyla çelik kasayı açtıkları anlaşıldı. Kasadaki ve şube görevlilerinin çekmecelerinde bulunan paraları ve değerli eşyaları alan hırsızlar, geldikleri gibi pencereden çıkarak kaçtı.

Banka şubesinde araştırma yapan polis, parmak izi bulamadı. Şubedeki güvenlik kameralarının 24 saat çekim yaptığı, ancak bu görüntülerin bankanın genel merkezince kaydedildiği öğrenildi. Banka genel merkezinden güvenlik kemarası görüntülerini isteyen polis ekiplerinin, bu görüntülere göre çalışmalarını yönlendireceği bildirildi.

Bu arada bankanın İzmir Bölge Müdürlüğü'nden gelen görevliler de yaptıkları ilk araştırmanın ardından hırsızların, kasadaki 50 bin YTL ve yaklaşık 3 500 doları aldıklarını belirledi.


Vatan
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2006 Cuma 13:29:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?