5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'de Barış Günü'ne yakışmayan görüntüler

Polis, göstericileri abluka altına aldı. Polisin müdahalesiyle Kemeraltı girişine götürülen göstericiler, basın açıklamasını burada yaptı. Göstericilerden biri, kendilerini görüntüleyen polis kamerasına "şerefsiz" diyerek bağırdı.

Kendilerine HÖC ismini veren 10 kişilik bir grup, Türkiye genelinde DHKP-C’lilere karşı başlatılan operasyonları protesto etmek için İş Bankası önünde toplandı. Göstericilerin slogan atması ve basın açıklaması yapmasına izin vermeyen polis, açıklamayı 20 metre ileride bulunan Kemeraltı girişinde yapmalarını istedi. Polisin gösterdiği yerde açıklama yapmak istemeyen grup arasında sözlü tartışma başlayınca, çevik kuvvet ekipleri olaya müdahale etti. Göstericileri abluka altına alan polis, grubu iterek 20 metre ileriye götürdü. Polisin müdahalesine slogan atarak karşılık veren grup, daha sonra DHKP-C’lilerin sahte evraklarla tutuklandığını iddia ederek, serbest bırakılmaları için hükümete seslendi.


Grup adına bir açıklama yapan HÖC üyesi, "1 Nisan 2004’de tüm demokratik kurumlar basılmış, bu kurumlarda görevli herkes bir gecede örgüt üyesi diyerek tutuklanmıştır. Polis, gözaltına aldığı herkesin ismini sahte belgeler diskete yerleştirerek tutuklatmıştır. Çakıcılar apar topar hapishanelerden kaçırılırken, devrimci demokrat insanlar cezaevlerinde tutuluyor" diyerek, DHKP-C’lilere özgürlük verilmesini istedi. Basın açıklaması yapan grup daha sonra sessizce dağıldı.

iha-izmir
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2004 Çarşamba 15:29:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?