5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'de bir ilk: 'folklor müzesi' açılıyor

Bu yıl Devlet Planlama Teşkilatı desteği ile başlatılan bu projenin 3 yılda tamamlanacağını belirten EÜ Devlet Türk Müziği Konservatuarı Müdür Yardımcısı ve Halk Oyunları Bölüm Başkanı Dr. Cengiz Aydın, "Proje kapsamında ilk olarak Makedonya, Bulgaristan ve Yunanistan’da 10’ar gün süreyle alan araştırması yaptık, kaynak ve malzeme topladık. Buralardan topladığımız malzemeler, üniversitemizde sergilenerek ilgililerin yararına sunulacak ve arşivlenecek. Açık müze haline getirilmesi planlanan araştırmamızın, büyük ilgi göreceğini düşünüyorum" diye konuştu.


Ege Üniversitesi’nde bu alanda ilk kez böyle bir çalışmanın gerçekleştirildiğini açıklayan Dr. Aydın, "Araştırma kapsamında olan ülkelerde yalnızca Türkleri değil, yaşayan tüm toplumların halkbilimsel ürünlerini ele alacağız. Çalışmamız Makedonya, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Bosna-Hersek ve Kosova’yı kapsayacak. Amacımız ülkeler ve toplumlararası iletişimi, kültürel ve sanatsal yakınlaşmayı sağlamak, var olan ilişkileri daha da güçlendirmektir. Aynı zamanda araştırmalarımızı yaptığımız ülkelerdeki başta üniversiteler olmak üzere bu ülkelerdeki kurumlarla kendi araştırmalarımızı paylaşmak istiyoruz" şeklinde konuştu.


Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Müdür Yardımcısı ve Halk Oyunları Bölüm Başkanı Dr. Cengiz Aydın başkanlığındaki ekip, EÜ Halk Oyunları Bölüm Başkan Yardımcısı ve Ana Sanat Dalı Başkanı Şahin Ünal, Halk Oyunları Bölümü Ana Sanat Dalı Başkanı Abdurrahim Karademir ve Halk Oyunları Öğretim Görevlisi Fisun Aşkar Özdinçer’den oluşuyor.

iha-izmir
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2004 Cuma 18:54:10
Güncelleme :20 Ağustos 2004 Cuma 19:07:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?