5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'de çiçek seralarını don vurdu

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava, İzmir'de seralardaki çiçeklerin donmasına neden oldu.
Uzun zamandır Sevgililer Günü için hazırlık yapan çiçek üreticileri, dün gece yaşanan don olayında büyük zarar gördüklerini söyledi. İzmir'in İnciraltı bölgesinde yoğunlaşan çiçek seralarının sahipleri, 2 gece daha devam etmesi beklenen soğuk havadan çiçekleri korumak için çeşitli yöntemler deniyor. Bazı üreticiler geceyi uykusuz geçirerek seraların üzerine sürekli ılık su püskürtürken, bazıları ise gazete kağıdı ile çiçeklerin üzerini kapatarak donmalarını engellemeye çalışıyor.
Aşırı soğuklar İzmirli çiçek üreticilerini kötü bir zamanda yakaladı. Uzun zamandır Sevgililer Günü için hazırlık yapan ve çiçekleri bu güne yetiştirmeye çalışan üreticiler, dün gece yaşanan don olayı ile büyük zarara uğradı. İzmir'in İnciraltı Mahallesi'nde ve çevresinde yoğunlaşan çiçek seralarının sahipleri, Sevgililer Günü'ne mutsuz girdiklerini söylediler. Bazı üreticiler ise, TEDAŞ'tan şikayetçi oldu. Gelen elektriğin voltajı düşük olduğu için seralara su sağlayan motorların çalışmadığını belirten sera sahibi Nadire Bakoğlu, "Yaklaşık 2 aydır bu bölgeye verilen elektriğin voltajı düşük. Evdeki elektrikli makineleri, televizyonu bile çalıştıramıyor. Seraları ısıtmak için seranın üstüne döşediğimiz borulara ılık su veriyorduk. Elektrik yetersiz olduğu için bu borulara su veren motorlar çalışmadı. Bu yüzden sabah geldiğimizde bütün karanfillere kırağı vurduğunu gördük" dedi.
Öte yandan, bazı sera sahipleri ise geceyi uykusuz geçirdiklerini belirterek, "Çiçeklere don vurmaması için gece boyunca hiç durmadan çalıştık. Süreli seranın üzerine ılık su püskürterek çiçeklere don vurmasını engellemeye çalıştık. Ancak su boruları bile dondu" diye konuştu.
Seraların üstünde buz kalıpları olduğu, kenarlarından ise buz sarkıtları oluştuğu gözlenirken, bazı çiçek üreticileri ise çiçekleri dondan korumak için farklı bir yöntem seçti. Seralardaki bütün karanfillerin üstlerini gazete kağıdı ile kaplayan bazı üreticiler, çiçekleri bu şekilde dondan korumaya çalıştıklarını söyledi.
MEVLÜT DAĞDEVİREN - İZMİR (İHA)
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2004 Pazar 00:19:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?