9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

İzmir'de Cumhuriyet Bayramı hazırlıkları

İzmir Büyükşehir Belediyesi '29 Ekim Cumhuriyet’in 83. Yılı'nı kutlamaları için dopdolu bir program hazırlıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türk Ulusu’nun aydınlanma ve çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmasında, Atatürk’ün kurup ilkelerini belirlediği Cumhuriyet’in kazanımlarının büyük rol oynadığını söyledi. Kocaoğlu, bu ilkelerin Türk Ulusu için halen yol gösterici olduğuna dikkat çekerek, “Bu bilinçte olan tüm ulusumuzun ve İzmirlilerin, Yüce Önderimiz Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti ilelebet yaşatacaklarına hiç kuşkum yok” dedi. 

Cumhuriyetin 83. yılının İzmir’de ona değer veren ve Atatürk’ün ilkelerini bir kez daha anımsayarak gelecek kuşaklara taşınmasını sağlayacak bir bilinç ve anlayış ile kutlayacaklarını belirten Başkan Kocaoğlu, tüm İzmirlileri kutlama etkinliklerine büyük bir coşkuyla katılmaya davet etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Cumhuriyetin 83. Kuruluş Yılı kutlama programı şöyle; 28 Ekim günü saat 14.00’da Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde '83. Yıldönümünde Cumhuriyet ve Ekonomi' konulu panel gerçekleştirilecek. 

Panelin oturum başkanlığını Prof. Dr. Oğuz Oyan yapacak. Açılış konuşmasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yapacağı panelde konuşmacı olarak Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Toprak, Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülten Kazgan, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Korkut Boratav ve Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Ali Kılıçbay yer alacak. 29 Ekim günü akşam saat 20.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak Gündoğdu Meydanı’na kadar devam edecek olan 'Fener Alayı' kutlamalara ayrı bir renk katacak. Fener alayının ardından, Gündoğdu Meydanı’nda saat 20.45’de Funda Arar ve Kıraç İzmirlilere muhteşem bir konser verecek. Kutlamalar gece geç saatlere kadar sürecek.
iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2006 Perşembe 11:54:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?