3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

İzmir'de e-bilet dönemi

İZMİR'DE E-BİLET DÖNEMİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ücretli kültür- sanat organizasyonlarından bilet almak isteyenler için elektronik bilet uygulaması başlattı.

İzmirliler, Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri programının bir arada sunulduğu internet sitesi sayesinde bu etkinliklere artık e-bilet satın alarak katılabilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin www.izmir.bel.tr adresli internet sitesinin ana sayfasında yer alan Kültür Sanat başlıklı bölüm tıklandığından açılan sayfa üzerinden üyelik işlemlerini gerçekleştiren sanatseverler, ücretli kültür - sanat etkinlikleri için biletlerini evlerinden ya da işyerlerinden zahmetsizce alabilecek.

Elektronik bilet (e-bilet) almak isteyenler internet sitesinde sağ bölümde yer alan Üye girişi bölümüne girerek Üye olmak istiyorum alt başlığını tıkladıklarında üyelik işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Sisteme üyelik ve bilet satın almak için gereken kişisel bilgiler, şifreli veri iletim yöntemi SSL ile korunurken, bilet ücretleri de 3-D Secure yöntemi ile güvenli bir şekilde alınıyor. Yeni uygulama, izleyiciye dilediği koltuğu seçme olanağı sağlarken, satın alınmış olan e-biletler istenirse başka bir izleyiciye de aktarılabiliyor.

e-bilet satışı uygulaması, önümüzdeki günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yenilenen mobil internet sitesi ile metro istasyonlarında hizmet veren kiosklarda da hizmete sunulacak.

İZMİR'DE E-BİLET DÖNEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2011 Cumartesi 09:55:02
Güncelleme :22 Ocak 2011 Cumartesi 13:17:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?