5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'de fidey için kaçırılan kız 8 gün sonra bulundu

 Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencisi genç kız, fidye istemiyle kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldıktan 8 gün sonra Antalya'da bulunarak İzmir'e getirildi.
Edinilen bilgiye göre, Van'da halı mağazaları ve hamam sahibi olan Selahattin Aslan, 1 hafta önce avukatı aracılığıyla İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak, Ege Üniversitesi'nde okuyan kızı Şükran Aslan'ın (21) kaçırıldığına dair bir telefon aldığını bildirdi. Aslan'ın avukatı ayrıca, Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü 2. sınıfta okuyan genç kızı kaçıranların, ailesinden 50 milyar lira fidye istediklerini belirtti.
Başvuru üzerine operasyon başlatan İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, baba Selahattin Aslan'a gelen telefonları inceledi. Ekipler, genç kızın kaldığı Ege Üniversitesi Kampüsü içersindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu ile kızın arkadaşlarından edindikleri bilgileri de değerlendirerek, bazı sonuçlara ulaştı. Şükran Aslan'ın cep telefonu kayıtlarını da araştıran polis, Antalya'da bir adres belirledi.
Bunun üzerine, İzmir'de büyük bir gizlilik içersinde yürütülen operasyon Antalya'ya kaydırıldı. Antalya'ya gönderilen özel bir ekip, belirlenen adrese baskın yaptı, fakat genç kız bulunamadı. Bu arada, Selahattin Aslan'a telefon açan fidyeciler, polise haber verdiği için istedikleri parayı 50 bin Euro'ya çıkardıklarını bildirdi.
İzmir'den Antalya'ya giden 5 kişilik ekibin ısrarlı takibi sonucu korkuya kapılan fidyeciler, Selahattin Aslan'a tekrar telefon açarak, kızını Antalya'da bir mekanda serbest bıraktıklarını söyledi. Babanın kızının yerini bildirmesi üzerine Antalya'daki ekipler Şükran Aslan'a ulaştı. Genç kızın 8 gün boyunca dolaştırıldığı, aç ve susuz bırakıldığı ve dövülmek suretiyle şiddete maruz kaldığı belirlendi.
Antalya'da hastaneye kaldırılan ve ilk tedavisi tamamlanan genç kız, İzmir'e getirilmek üzere yola çıkarıldı. Saat 23.00 sıralarında İzmir Emniyet Müdürlüğü Bozyaka Hizmet binasına getirilen Şükran Aslan, gazetecilerin görüntü almaması için yüzü paltoyla kapatılmış şekilde Gasp Bürosu'na çıkarıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirten polis yetkilileri, Şükran Aslan'ın ifadesi doğrultusunda 2 erkek ve 1 bayanın arandığını açıkladı.
Şükran Aslan, ağabeyinin arkadaşı olduğunu söyleyen bir bayanın ikram ettiği içeceği içtikten sonra kendinden geçtiğini ve gözlerini açtığında kaçırıldığını anladığını söyledi. Şükran Aslan, daha sonra ailesine teslim edildi.
İZMİR - İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2004 Salı 23:07:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?