8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

İzmir'de fuhuş operasyonu

Ankara, Antalya ve İzmir'de polisin düzenlediği 'Umut' adlı operasyonla, Rusya ile Ukrayna'dan çalışmak vaadiyle Türkiye'ye getirilen kadınlara zorla fuhuş yaptıran ve elebaşısı bir kadın olan şebekenin 9 elemanı yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu'na gelen G.K. (Gökay Koç), ağabeyi G.K.'nin (Gökan Koç) Rusya ve Ukrayna'dan genç kızları 'bebek bakıcılığı yapacaksınız' diyerek getirdikten sonra fuhşa zorladığını ihbar etti. İhbar üzerine harekete geçen İzmir polisi, Güzelyalı, Yeşilyurt ve Hatay semtlerinde şebekeye ait 5 ayrı eve eş zamanlı olarak hakim kararıyla baskın düzenledi. Operasyonlarda şebekenin elebaşı olduğu iddia edilen Ebru takma adlı S.G. (32-Seval Gümüş) ile G.K. (27- Gökan Koç), A.K. (37-Albinan Karaçoban), S.K. (25- Serkan Kızıltepe), F.Ö. (36-Fevzi Özatar) ve C.K. (40-Cemal Kızıltepe) yakalandı. Evlerde zorla tutulan 4 Rus ve 2 Ukrayna uyruklu kadın da kurtarılırken, Hint keneviri, 1 adet tabanca, CD'ler ele geçirildi. Operasyon kapsamında şebekenin elemanlarından M.K. Ankara'da, M.Ç. ile M.S.T. de Antalya'da yakalandı. 

Polis yaptığı araştırmada, çoğunluğu üniversite mezunu olan Rus ve Ukrayna uyruklu V.A., T.M., A.R., T.D., S.O., O.M.'nin yaklaşık 4 ay önce ülkelerinden "çocuk bakıcılığı, aşçılık ve temizlik" işlerinde çalışmak için Türkiye'ye geldiklerini ve şebeke tarafından Ankara, İzmir ve Antalya'da fuhşa zorlandıklarını belirledi. Gözaltına alınan zanlılar ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilirken, çetenin elebaşı olduğu iddia edilen S.G.'nin rahat tavırları dikkat çekti.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2006 Pazartesi 15:19:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Fatih BAĞRIAÇIK IP: 85.98.93.xxx Tarih : 17.10.2006 10:50:17
HEP ÖYLE OLUR ZATEN.ÇALIŞTIRILMAK ÜZERE KANDIRILARAK GELİRLER HEEEP.AKLINIZ YOK,KANDIRILDINIZ İLK SEFERDE HADİ,İKİNCİ KEZ YAKALANDIĞINDA NE YALAN UYDURUYORLAR.OLMADI MI BU OLDU.DAHA GEÇENLERDE İSTANBULDA YURTDIŞI UYRUKLU BİR KADIN FUHUŞA ZORLANDIM DEDİ,KURTARILDI.DAHA SONRA ANTALYA DA FUHUŞ YAPARKEN YAKALANDI.HADİ BUYRU BURADAN YAKIN.