8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

İzmir'de fuhuş operasyonu

İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı ekipler Bergama ve Dikili İlçeleri'nde yabancı uyruklu bayanlara zorla fuhuş yaptırdığı iddia edilen 7 kişiyi gözaltına aldı. 

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yaptıkları çalışmalar sonucu Bergama'da E.A. (Erkan Aytimur) isimli şahsın çıkar amaçlı bir suç örgütü kurarak yabancı uyruklu bayanlara zorla fuhuş yaptırdığını belirledi. Çete elemanlarını tespit eden jandarma ekipleri, hakim kararıyla Bergama ve Dikili İlçeleri ile Manisa ve İzmir İlleri'nde eş zamanlı olarak 2'si otel 7 ayrı ev ve işyerine baskın düzenledi. Yapılan baskında 3'ü yabancı uyruklu bayan olmak üzere 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 bayanın çiftlik evinde zorla tutulduğu ve tehditle fuhuş yaptırıldığı belirlendi. 

Gözaltına alınan şahısların evlerinde ve işyerlerinde yapılan aramada uyuşturucu madde, para ve pasaportlar ele geçirildi. İfadesi alınan 7 kişi, "fuhuş yaptırmak ve kadın ticareti yapmak" suçlarından adliyeye sevk edildi. Bergama Savcılığı tarafından sorgulanan şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi.
.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2006 Çarşamba 22:07:02
Güncelleme :21 Haziran 2006 Çarşamba 23:12:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?