5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'de ilkokullar sağlık taramasından geçiriliyor

Limontepe İlköğretim Okulu’nda başlayan sağlık taraması için düzenlenen törene katılan Başkan Kocaoğlu, top dağıttığı öğrencilerin büyük ilgisiyle karşılaştı. Yaptığı konuşmada, geçmiş yıllarda eğitime ve öğrencilere yönelik başlatılan desteklerin süreceğini kaydeden Kocaoğlu, "Eşrefpaşa Hastanesi’nin hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan ailelere yönelik sağlık desteği de sürüyor. Sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımızın her türlü sağlık giderleri hastanemiz tarafından karşılanıyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Eşrefpaşa Hastanesi doktorları 4 branşta öğrencileri sağlık muayenesine alırken, Başkan Kocaoğlu’nun Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı eşi Türkegül Kocaoğlu da beyaz önlüğünü giyerek çocukları muayene etti.

Yıl boyunca sürecek sağlık taramalarında öğrenciler, diş, göz, kulak-burun ve çocuk hastalıkları olmak üzere 4 branşta sağlık kontrolünden geçiriliyor. Kontrolden geçirilen öğrencilerde herhangi bir hastalık belirtisinin saptanması durumunda aileler, çocukların tedavilerini yaptırabilmeleri için bilgilendiriliyor. Sosyal güvencesi bulunmayan ailelerin çocuklarında herhangi bir hastalık belirtisinin saptanması durumunda ise Eşrefpaşa Hastanesi tarafından tedavi ve bakımları sağlanıyor, ilaç, gözlük gibi ihtiyaçları karşılanıyor ve gerekli hallerde ameliyat yapılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz sağlık tarama ve tedavi kampanyasından bugüne kadar toplam 9 ilçedeki 32 ilköğretim okulunda 25 bin 314 öğrenci yararlandı.

iha-izmir
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2004 Perşembe 14:49:54
Güncelleme :7 Ekim 2004 Perşembe 17:05:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?