8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

İzmir'de insan kaçakçılığı operasyonu

İzmir'de, yasa dışı yollardan yurt dışına çok sayıda kaçak götürdüğü belirlenen Tunus uyruklu bir kişi, polisin operasyonu sonucu yakalandı. Söz konusu kişinin, 2 hafta önce Seferihisar'da batan ve 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan yasa dışı geçiş organizasyonunda da yer aldığı bildirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışması ve teknik takip sonucunda yurt dışına yasa dışı yollardan geçiş organizasyonu yaptığı tespit edilen Tunus uyruklu F.B.A.Q'nun (36), İzmir'in Seferihisar ilçesinde saklandığını belirledi. Mali Büro Amirliği ekiplerinin ilçede yaptığı operasyon sonucu, F.B.A.Q. yakalandı.

Gözaltına alınarak İzmir'e getirilen F.B.A.Q'nun bugüne kadar çok sayıda kaçağı Yunanistan'a götürdüğü, bu organizasyonlar sırasında bazı kaçakların denizde boğulduğunun belirlendiği bildirildi.

F.B.A.Q'nun, iki hafta önce Seferihisar açıklarında 23 kaçağın bulunduğu teknenin batması ve 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan organizasyonu yürüten kişiler arasında bulunduğu da kaydedildi. F.B.A.Q, tutuklandı.
a.a
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2006 Cuma 11:01:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?