9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

İzmir'de İsrail protestosu

İzmir'de Konak Meydanı'nda toplanan bayan, erkek ve çocuklardan oluşan grup, İsrail'in Lübnan ve Filistin'e uyguladığı savaşı protesto etti.

Filistin Gönülleri Platformu üyeleri, ellerinde İsrail ve ABD'yi protesto eden pankartlarla cuma namazı çıkışı Konak Meydanı'nda toplandı. Grup adına bir açıklama yapan Özlem Öz, "İsrail'in Lübnan'a saldırısının ardından 24 gün geçti. 24 gündür yüzlerce insan öldürüldü. İsrail saldırıları sebebiyle 1 milyon insan yerinden oldu. Çoğunun evi yıkıldı, bir kısmı da göç etti. Öldürülen sivil sayısı 900'ü geçti. Hayatını kaybedenlerin üçte biri 12 yaşın altında çocuklar. Vahşet öylesine büyük ki bir çok ceset tanınamayacak halde ve kimyasal silahlarla parçalanmış durumda. Ortadoğu'da kan durmuyor, gözyaşı dinmiyor. Ama sorunun adını doğru koymak gerekir. 

Sorun, Filistin sorunu, Hamas sorunu ya da Hizbullah sorunu değil İsrail sorunudur" diyerek İsrail'i protesto etti. Cuma namazı sonrası yapılan açıklamanın ardından grup sloganlar attıktan sonra ölenler için dua etti. Dualara küçük yaştaki çocukların katılması dikkat çekerken bazı kadınlar gözyaşlarını tutamayarak ağladı. Grup daha sonra İsrail ve ABD bayrağını ateşe vererek sessizce dağıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2006 Cuma 18:57:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?