9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

İzmir'de kumarhane operasyonu

İzmir'de kumarhane olarak kullanıldığı belirlenen tripleks bir binaya düzenlenen baskında, Türkiye'de bulundurulması yasak olan bir rulet masası ve çok sayıda kumarhane malzemesi ele geçirildi. Polis kamerası tarafından görüntülenen baskında, 12'si bayan toplam 32 kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, Gaziemir Akçay Caddesi 211 numaralı 3 katlı işyerinde kumar oynatıldığı ihbarını alan İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ahlak Büro Amirliği ekipleri, mahkeme kararıyla 26 Kasım tarihinde sabah saat 04.30 sıralarında binaya operasyon düzenledi. 4'ü bayan, 3'ü erkek oyun oynayan toplam 7 kişinin lüks kumarhanede bayan kurupiyerler eşliğinde içki içerek kumar oynamaları dikkat çekti. Herhangi bir işletme belgesi bulunmayan işyerinin, kendi beyanına göre A.E'ye ait olduğu belirlendi. Düzenlenen operasyonda, aralarında yabancı uyruklularında bulunduğu 12'si bayan toplam 32 kişi gözaltına alındı. 3 katlı işyerinde yapılan aramalarda, Türkiye'de bulundurulması yasak olan 1 adet rulet masası, 3 adet poker masası, 1 adet para sayma makinesi, 1 adet para kontrol makinesi, 3 adet kağıt dağıtma düzeneği, çek koçanları, pos makinesi, çok sayıda marka ve oyun kağıdı ile 6 bin 355 YTL ele geçirildi. 

Daha önceden güzellik merkezi ve kozmetik ürünleri pazarlayan bir firma tarafından kullanılan tripleks binayı lüks kumarhane şeklinde işleten kişilerin, güvenlik açısından binanın her köşesine yerleştirdikleri kameralarla giriş çıkışları kontrol altında tuttukları tespit edildi. Gözaltına alınan 30 kişi ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, işyerinin sahibi olduğu iddia edilen A.E. ve C.E. hakkında 'Kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak', 1072 sayılı kanuna muhalefetten adli işlem yapıldığı bildirildi.
Operasyon anı polis kameraları tarafından da görüntülendi.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2006 Pazartesi 15:52:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?