9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

İzmir'de mülteci operasyonu

Karaburun'da jandarma ekiplerince bir kamyonda yakalanarak gözaltına alınan 47 mülteci, ifadeleri alındıktan sonra İzmir Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi. 

Edinilen bilgiye göre, yabancı uyruklu vatandaşların tekneyle yurtdışına kaçacağı ihbarını alan jandarma ekipleri, Küçükbahçe mevkiinde pusu kurarak beklemeye başladı. Takip sonucu durdurulan kamyonda üstü brandayla kapatılmış kasanın içerisinde bulunan 25 Irak, 15 Moritanya, 1 İran, 1 Afganistan ve 5 Filistin uyruklu toplam 47 mülteci ve 2 Türk organizatör gözaltına alındı. 

2'si bayan, 4'ü çocuk toplam 47 mülteci, yakalandıkları kamyonla jandarma karakoluna götürüldü. 

İstanbul'dan kamyonla İzmir'e geldikleri ve kişi başı 2 bin dolar ödedikleri belirlenen mültecilerin pasaportlarının organizatörler tarafından alındığı ve mültecilerin ceplerinde sadece yemek parası olduğu öğrenildi. 

Hava almaları için 1 metre açık yer bırakılan kapalı kasada yaklaşık 16 saat yolculuk yapan mültecilerin yanlarındaki torba ve poşetlerde su, ekmek ve domates bulunurken, mülteciler yolculuk boyunca iki kez kamyondan inerek tuvalete gittiklerini ve ekmek domatesle karınlarını doyurduklarını söyledi. Jandarma ekipleri tarafından ifadeleri alınan 47 kişiye, köylüler ve jandarma tarafından yemek verildi. 

İşlemleri tamamlanan 47 mülteci İzmir Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edilirken, 2 Türk organizatör adliyeye sevk edildi.
.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 18:09:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?