8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

İzmir'de orman yangınları

İzmir'de 3 ayrı noktada aynı saatler içerisinde çıkan orman yangınları çok sayıda orman, itfaiye ve jandarma ekibinin yanı sıra yazlıkçı vatandaşların büyük mücadelesiyle söndürülebildi. 

Dün akşam saatlerinde Foça Jandarma Komando Okulu arkasındaki kızılçam ormanlık alanında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Foça İlçesi'nde aynı saatlerde 2 ayrı yerde daha yangın çıktı. Yeni Foça beldesi Taşlıkalan mevkiindeki otluk alanda çıkan yangın, bölgedeki villaları tehdit etti. Belediye ve itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında, bir İngiliz'e ait olduğu öğrenilen ancak olay sırasında boş olduğu için kullanılmayan bir villanın da çatısı yandı. Bu yangın da daha fazla büyümeden söndürüldü. Foça çöplük alanda çıkan bir diğer yangın da ilçedeki vatandaşlara korkulu anlar yaşattı. 

Foça Belediyesi İtfaiye Ekiplerinin de müdahale ettiği yangının rüzgarın etkisiyle yolun karşı tarafındaki evleri etkilemesi tehlikesine karşı evler boşaltıldı. Herhangi bir can kaybı ve yaralanmaya neden olmamak için tüm vatandaşlar uyarılarak evler tahliye edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kontrol altına alınan yangında, bölgedeki zeytin ağaçları ile kızılçam ağaçları zarar gördü. Yangın sırasında orman, itfaiye ve jandarma ekiplerine en büyük desteği ise yazlıkçılar ile çevre köylerdeki vatandaşlar verdiler. 

Vatandaşlar kendi traktörleriyle tarlalarından getirdikleri toprak ve kumları alevlerin üstüne kovalarla, elleriyle atarak söndürmeye çalıştı. Bazı vatandaşlar ise kovalarla su taşıyarak yanmakta olan ağaçlarına üzerine su attı. Söndürme çalışmaları sırasında boşalan vidanjörler ise denizden çekilen sularla dolduruldu. Alevlere karşı mücadele eden ve söndürme çalışması sırasında sıcaktan bunalan ekiplere ise ambulansla ayran ve su servisi yapıldı. Ambulans aracı içinde getirilen ayran ve sular jandarma, itfaiye ve orman ekiplerine ikram edilerek serinlemeleri sağlandı.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2006 Pazar 11:10:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?