8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

İzmir'de polisten ‘hacker’ operasyonu

İZMİR Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, aralarında Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün de aralarında bulunduğu çeşitli merkezlerdeki 20'ye yakın Milli Eğitim Müdürlüğü ve kaymakamlığın internet sitelerini hackleyip, terör örgütü PKK'nın propagandasını yapan üniversite öğnecisi Mustafa Alçiçek yakalandı. Avrupa'daki örgüt liderlerinden aldığı talimat ve yöntemlerde belirlenen internet sitelerini hacklediği belirlenen Alçiçek, adliyeye sevk edildi.

Türkiye genelinde kamu kurum ve kuruluşlarının internet sitelerinin hacklenmesinin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ekipleri araştırma başlattı. Son olarak Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün internet sitesinin de hacklenip yerine PKK propagandasının yapıldığı görüntülerin verilmesiyle hız verilen araştırmalarda, hackerlerin İzmir ve İstanbul'da bulundukları belirlendi.

İstanbul'daki geçen hafta yapılan operasyonda, iki kişinin yakalanmasının ardından genişletilen soruşturmada, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İzmir'deki hackeri de belirledi. Açıköğretim Fakültesi Pazarlama Bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Mustafa Alçiçek, Balçova İlçesi'nde ağabeyinin işlettiği ‘Hektor’ adlı internet kafede yakalandı. Mustafa Alçiçek gözaltına alınırken, kafe sahibi ağabeyin, kardeşinin hackerlığından haberdar olmadığı belirlendi. Alçiçek, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Zanlı Alçiçek'in yapılan sorgusunda, chat siteleri üzerinden görüşme sağladığı terör örgütünün Avrupa'daki sorumlularından hackleyeceği internet sitelerinin isimlerini, hackleme yöntemlerini öğrendiği ortaya çıktı. Aldığı tamilat doğrultusunda da özellikle Milli Eğitim ve Emniyet Müdürlüklerinin internet sitelirin hedef aldığı belirlenen Alçiçek, yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2006 Çarşamba 16:24:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?