5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'de sağlık hamlesi

İzmir İl Sağlık Müdürü Levent B. Kıdak, sağlık alanında büyük hamlelerin arefesinde olduklarını belirterek, "Hedefimiz 2005 yılı sonuna kadar İzmir'i sağlıkta model yapmaktır" dedi.
İhlas Haber Ajansı İzmir Bölge Müdürlüğü'ne ziyaret eden İzmir İl Sağlık Müdürü Levent B. Kıdak, İHA Bölge Müdürü Necati Bahçeci ile görüştü. İzmir'de sağlık alanında bir halme başlattıklarını ve bu çerçevede yeni sağlık ocakları kurulduğunu, eskilerinin de rehabilite edildiğini kaydeden Kıdak, "Hedefimiz birinci basamak sağlık hizmetlerini en üst seviyeye çıkarmaktır. Bu çerçevede sağlık ocaklarının fiziki koşullarını iyileştiriyoruz. Buradan hizmet alanlar ile hizmet veren personelimiz, görev yaparken ve hizmet alırken mutlu olmalılar" diye konuştu.
İzmir'in ilçelerindeki yarım kalmış devlet hastanesi inşaatlarının da başta Sağlık Bakanlığı ve Bakan Recep Akdağ olmak üzere İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu'nun da destekleriyle tamamlanması için çalışma başlatıldığını kaydeden Kıdak, çalışmaları şöyle özetledi.
"Sağlık yatırımları için özel idare kaynaklarımız ve bakanlığımızın bütçesi harekete geçirilmiştir. Bu işler için sadece bu yıl 25 trilyon ödenek tahsis edilmiş bulunuyor. Bütün imkanlar seferber edildi. Ben 'A Takımım' diye tabir ettiğim arkadaşlarımla hergün bir ilçeye giderek sağlık tesisleri ve imkanlarını değerlendiriyorum. Bergama ve Ödemiş'i bölge hastanesi yapacağız. Artık ilçelerimizden hastalarımız İzmir'e taşınmayacak. Bu sağlıkta bir hamledir. Hedefimiz 2005 yılı sonuna kadar İzmir'i sağlıkta model yapmaktır."
izmir - iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2004 Cuma 01:51:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?