6
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

İzmir'de sahte bilet operasyonu

İzmir’de sahte otobüs bileti yaptığı belirlenen bir kişinin evinde yapılan aramada çok sayıda sarı basın kartı, nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, üniversite diploması, Türkiye Jokey Kulübü (TJK) kuponu, ESHOT otobüs bileti ile birlikte 7 adet renkli yazıcı ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişi adliyeye sevk edildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne bağlı Mali Büro ekiplerinin yaptığı istihbarat çalışmaları neticesinde Konak İlçesi Gürçeşme semti Vezirağa Mahallesi’nde Ertan Bala (29) isimli şahıs, sahte otobüs bileti yaptığı gerekçesiyle yakalandı. Şahsın evinde yapılan aramalarda 3 bin 95 adet sahte ESHOT abonman otobüs bileti, 4 tane sahte 500 bin liralık banknot ile birlikte çok sayıda sahte sarı basın kartı, nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, üniversite diploması, TJK kuponu, sahte bilet yapımında kullanılan kaplama malzemesi ve 7 adet çeşitli markalarda renkli yazıcı ele geçirildi.

ESHOT biletlerinin gerçeklerinden ayırt edilmesinin zor olduğu ve gerçeğiyle aynı gün piyasaya sürüldüğü anlaşıldı.
Olayla ilgili tahkikat devam ederken, Ertan Bala adliyeye sevk edildi.

İZMİR-(İHA)
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2003 Çarşamba 14:54:56
Güncelleme :22 Ocak 2004 Perşembe 18:17:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ertan bala IP: 88.253.90.xxx Tarih : 27.04.2008 17:27:26

alsancak devlet hastanesi 1392 sok no:11 telekom karşısın da otopark işletmeciligi 1993/2008 tarihi,ne kadar halen devam ettirmekteyim sahtecilik suçlarına yönelik olarak, ele geçirilen sahte abonman biletlerinin igfal kabiliyetinin haiz oldukrarı halde aksine kanıtlar karar yerinde gösterilip tartışılmadan yetersiz gerekçeyle yazılı biçimde mahkumiyet hükmü kurulması ve eksik soruşturmaya taktirinde indirim hükmünün uygulanmamasına cezanın paraya cevrilmemesine ve hükmün uygulanmasına karar verip yargılama sonucunda 6 yıl 4 ay hapis cezası aldım eski başbakanımız necmettin erbakan özel belgede sahtecilik hükmünü içeren 345 maddesi uyarınca erbakan,ı 2 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı mahkeme ,139 adet sahte belgenin aynı kasıtla düzenlendigi gerekçesiyle cezayı 2 yıl 4 aya çıkarmıştı aynı maddeler yargılandıgımız halde,benim almış oldugum ceza 6 yıl 4 aydır ben neye göre yargılandım anayasa nın 19. maddesinde kişi hürriyeti ve güvenligi düzenlenmiştir. bir kişinin haksız olarak tutuklu kalması her şeyden önce Anayasaya aykırıdır.burada önemli olan,kişinin haksız tutukluluk sonucu ugradıgı psikolojik çöküntü ve özgürlügünden haksız yere mahrum olmasıdır. özgürlügünün degeri maddi olarak belirlenemez.Ancak bu hakkın hiç bir zaman çignenmemesi gerekir. Devlet elinde olan yargılama yetkisi sonucunda sorumlulugunu kullanıyor. Adaletin yerine gelmesi için kişiyi tutukluyorsa. kişinin beraat etmesi durumunda,artık üstelendigi sorumlulugun bedelini ödemeli ve kişinin haksız yere elinden alınan özgürlügünü tazmin etmelidir yargılama sonucunda deliller bir araya toplanıp suçsuzlugum kanıtlanmıştır, sahte abonman biletinden ve yargıtay incelemesinden sonra yapılan yargılama sonunda BERAAT ETTİM bu konuda sizinle daha detaylı olarak görüşebilirim GSM:0539-605-31-90