5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'de sahte rakı operasyonu: 2 kişi gözaltında

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro ekipleri, yaptıkları istihbari çalışmalar sonucu, "Sahte rakı üretmek" suçundan yakalanan ve 5 ay cezaevinde yattıktan sonra, 19 gün önce tahliye olan Umut Çavuşoğlu’nun (31), yeniden sahte rakı ürettiğini belirledi. Çavuşoğlu’nu takibe alan Mali Büro ekipleri, Güzelbahçe’de 35 NU 738 plakalı minibüsle giderken durdurmak istedi. Ekiplerin ’dur’ ihtarına uymayan Çavuşoğlu, 1 saatlik kovalamaca sonucu durduruldu. Çavuşoğlu ve yanında bulunan Zekeriye Şenkal (33) ile Ali Ürkel (18) gözaltına alındı. Minibüs içerisinde yapılan aramada, 30 şişe kaçak 70’lik yeni rakı şişesi ele geçirildi.

Operasyonu genişleten ekipler, Umut Çavuşoğlu’nun Gültepe semtindeki evine baskın yaptı. Baskında 25 koli halinde toplam 300 şişe 70’lik sahte rakı ele geçirildi. Evde ayrıca bin 667 adet TEKEL ibareli rakı şişesi kapağı, TEKEL ibareli hologram, çok miktarda alkol ve TEKEL etiketleri ele geçirildi. Rakıların ele geçirilmesinin ardından geniş çaplı araştırmasını sürdüren Mali Büro ekipleri, rakı şişelerinin çöplerden ve eğlence merkezlerinden toplandığını, rakıların sağlıksız ortamlarda şişelendiğini ve etil alkol yerine ucuz olduğu için sahte rakı yapımında kullanılan metil alkolün kullanıldığını belirledi. Polis ayrıca, sahte rakının körlük başta olmak üzere insan sağlığı üzerinde çok sayıda zararı olduğu ve hatta metanol zehirlenmesi yoluyla ölümlere yol açtığını tespit etti. Vatandaşları sahte rakılar konusunda uyaran emniyet yetkileri, rakıların etiketlerine ve kapaklarına dikkat edilmesini ve eğlence yerlerinde rakı içilirken dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Polis, ele geçirilen TEKEL ibareli hologramların Ağustos ayında TEKEL İçki fabrikasından çalındığını da belirledi.

Gözaltına alınan Umut Çavuşoğlu (31), Zekeriye Şenkal (33) ve Ali Ürkel’i (18), "sahte rakı üretmek ve insan sağlığını bozmak" suçundan adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

iha-izmir
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2004 Perşembe 14:33:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?