19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'de sokak köpeği katliamı

İzmir’de 15 sokak köpeği, itlaf edildikten sonra Harmandalı Çöp Deponi alanı yakınlarında boş araziye atıldı.

Hayvanları Koruma Yasası'nın çıkarılmasına rağmen köpeklere yönelik öldürme olayları hayvanseverleri üzüyor. İzmir’de nerede ve nasıl öldürüldüğü belli olmayan, bazılarının boyunlarında köpek itlaf ekiplerinin kullandığı plastik kelepçeler bulunan 15 sokak köpeği, İzmir Büyükşehir Belediyesi Harmandalı Çöp Deponi Alanı’nın yakınlarında bulunan Metin Oktay Mahallesi Nazmi Kahya Caddesi üzerinde, evlere sadece 50 metre uzaklıktaki, boş araziye atıldı.

Köpek leşlerinin kokması ve mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine jandarmayı arayan Harmandalı Yerel Sorunları Çözme Komitesi Sorumlusu Dursun Ali Kazar, “Yakındaki binalarda oturanlar bu sabah bana araziye iki üç gün önce köpek leşlerinin atıldığını söylediler. Ben de öğleden sonra kendi gözümle görmek istedim. Yağmur yağdığı için koku yayılmamıştı, ancak yanlarına gittiğimde köpek leşlerinin koktuğunu gördüm. Ulukent Jandarma Karakolu’na haber verdim. Onlar da bana Tarım İl Müdürlüğü, çevre sağlığı ve belediyeye haber vereceklerini söylediler” diye konuştu.

RESMİ PLAKALI KAMYONETTEN ATILMIŞ

Boş arazinin yakınlarındaki binalarda oturanların köpekleri resmi plakalı bir kamyonetle getirildiğini ileri sürdüklerini anlatan Kazar, “Yol kenarındaki binalarda oturan bazı kişiler, köpekleri getiren aracın resmi plakalı bir kamyonet olduğunu, ancak plakasını alamadıklarını söylediler. Çevrede çok sayıda belde var, herhangi bir yerde öldürüp buraya getirip atmış olabilirler” dedi.

Bölgenin Harmandalı Çöp Deponi Alanı’na sınır olması nedeniyle sürekli sıkıntılar yaşandığını söyleyen Dursun Ali Kazar, “Burası imar planında yeşil alan, park olarak görünüyor. Ancak yasal olmayan, çöp deponi alanına girmeyen bütün çöpler, hayvan pislikleri buraya atılıyor. Harmandalı çevresinde bulunan hayvan yetiştiricileri, topladıkları hayvan dışkılarını buraya getirerek, kurutup gübre olarak satıyorlar” diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 12:59:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şehvar gürkan IP: 88.246.151.xxx Tarih : 8.04.2008 20:40:40

yazınızı göz yaşları içinde okudum.kesinlikle bunu yapanlar insan olamazlar.tanrının yarattığı her canlının yaşama hakkı vardır.bunu yapanlar bir köpeğin başını bir kez okşamayı denesinler!alacakları tepki karşısında insanlıklarından utanacaklar şüphesiz.