5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'de 'Sosyoloji Öğrencileri Kongresi' başladı

Ege Üniversitesi (EÜ) Sosyoloji Kulübü ve Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Sosyoloji Topluluğu işbirliğiyle bu yıl 10.'cusu düzenlenen "Sosyoloji Öğrencileri Kongresi", EÜ Kampüs Kültür Merkezi'nde başladı.
Kongrenin açılışında konuşan EÜ Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü 2. sınıf öğrencisi Balkır Uysal, günümüzde sosyal bilimlerde bir tıkanma yaşandığını belirterek, "Tarihsel ve siyasal tabloya bakmadan, günümüzde bilimi hele sosyal bilimleri değerlendirmek mümkün olmamaktadır" dedi.
Eleştirel bir kuram olarak sosyolojinin, dünyayı sorgulayan bir bakış açısı sunduğunu söyleyen Uysal, hazırlanan kongrenin sosyal bilimlerin geleceğine ışık tutacağını ifade etti.
16 Nisan tarihine kadar devam edecek kongrede düzenlenecek 21 oturumda, 21 üniversiteden 109 bildiri sunulacak. Oturumlarda; nasıl bir sosyal bilim istendiği, sosyolojinin nereye gittiği, sanat ve sosyolojik çözümleme, kadın çalışmaları, küreselleşme ve kimlik sorunu, emperyalizm ve terörle ilişkisi, tüketim toplumu, teknoloji ve toplum, Türkiye'de üniversite sorunu, medya ve toplumsal yansımaları, toplum ve cinsiyet, toplum ve iktisat, yöntem arayışları, siyaset tartışmaları konularının ele alınacağı bildirildi.
İZMİR - İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2004 Çarşamba 21:13:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?