9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

İzmir'de soykırım tepkisi

Fransa Meclisi'nde kabul edilen sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa tasarısı tüm yurtta olduğu gibi İzmir'in Tire İlçesi'nde de protesto edildi. 

Tire Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) öncülüğünde düzenlenen, tüm orta okul ve lise düzeyindeki öğrencilerin katıldığı 'Fransa'yı protesto' mitingi büyük ilgi gördü. Okulların dağılma saati olan 16.00'da Tire Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Anıtı önünde öğretmenleriyle birlikte toplanan yüzlerce öğrenci, ellerinde 'Tarihi siyasetçiler değil tarihçiler yazmalıdır', 'Fransa mallarını boykot edelim', 'Fransa senin demokrasi anlayışın bu mu?', 'Fransa haddini aşma Ermeni soykırımı yalandır' yazılı pankartlar taşıdı. 

Fransa'yı protesto mitingini düzenleyen ADD Tire İlçe Başkanı Halil Güney, yaptığı konuşmada gelinen noktaya şaşırmamak gerektiğini ifade ederek, "Ne oldu da, ne yapamadığımız için bu noktaya geldik. Bunu sorgulayıp gereğini yapma konusunda basiretsiz davrandığımız için bu noktayız. Fransa parlamentosu bütün tepkilere rağmen sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa tasarısını oy çokluğu ile kabul etti. Şimdiye kadar soykırım yoktur diyenlere ceza öngören Kanada'ya, İsviçre'ye ve soykırımı tanıyan 55 devlete ne tepki gösterdik? Fransa'yı ve Fransa'nın zihniyetinde olan diğer ülkeleri şiddetli kınıyoruz. Gelinen bu noktada iş alemi, basın, sivil toplum kuruluşları olarak bir araya gelmeli, Türk ulusu olarak hep birlikte ayağa kalkmalıyız" şeklinde konuştu. 

Fransa'yı protesto mitingi Atatürk anıtı önünde okunan İstiklal Marşı'nın ardından, Atatürk, Gümüş Pala ve Fevzi Paşa Caddeleri'ni kapsayan yürüyüşle sona erdi. Protesto mitingine Tire'liler de bizzat katılarak ve evlerinin pencerelerinden alkışlarla destek verdiler. Mitinge öğrencilerin yanı sıra Tire Kaymakamı Cezmi Türk Göçer, AK Parti'li Belediye Başkanı Sıtkı İçelli ve ilçede bulunan kamu kurum ve kuruluşların daire amiriyle müdürleri de katıldı.
iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2006 Cuma 22:14:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tetik IP: 81.213.132.xxx Tarih : 14.10.2006 23:43:31
afferin bu mitingi kim düzenlemişse helal olsun inş. her yerde çıkar bu boykotlar mitingler artık sesimizi duyurmamız gerekir artık sessiz durmamalıyız biz sesiz durdukça tüm dünya üzerimize gelecektir.