9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

İzmir'de 'Tırpan' operasyonu

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, "çıkar amaçlı suç örgütü oluşturdukları" ve "baskı kurarak haksız kazanç elde ettikleri" ileri sürülen 2 ayrı gruba yönelik "Tırpan" adı verilen bir operasyon gerçekleştirildi. 

Edinilen bilgiye göre, elde edilen istihbaratları değerlendiren, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, çıkar amaçlı suç örgütlerine yönelik sürdürdükleri takip kapsamında, Asayiş, Çevik Kuvvet ve Özel Harekat ekiplerinin desteğiyle, Çiğli İlçesi'nde belirlenen noktalara sabaha karşı operasyon başlattı. Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü Mehmet Likoğlu'nun yönettiği ''Tırpan'' adı verilen operasyonda, daha önceden adresleri belirlenen 17 eve baskın yapıldı. Operasyonda, çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

Operasyon düzenlenen grubun, Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut'un ileri sürdüğü ''haraç'' iddialarıyla da bağlantısının bulunduğu öğrenildi. Ayrıca gözaltına alınanlardan kişilerden birinin, Ensari Bulut'un eski koruması olduğu belirtildi. Operasyonda gözaltına alınan zanlılar, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne götürülerek sorgulanmaya başlandı. Operasyonun elde edilen bilgiler çerçevesinde sürdüğü, daha başka gözaltıların da olabileceği belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2006 Pazar 10:45:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?