19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'de trafik sıkışık

İzmir Limanı'nın özelleştirilmesi ile ilgili davanın sürdüğü bu günlerde, liman personel ve ekipman eksikliğinden dolayı yeterli hizmet veremiyor. 

Her gün ortalama 10-15 geminin yük boşaltmak için körfezde beklemesinin İzmir Limanı'na dezavantaj yarattığını söyleyen İzmir Deniz Ticaret Odası Başkanı Geza Dologh, limanın rahatlaması için "Ne yapılacaksa, biran önce yapılmalı" dedi. 

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Geza Delogh İzmir Limanı'nın şu an tam kapasite çalıştığını ve limanın eksikliğinden dolayı sıkışıklık yaşandığını söyledi.

Liman için ne yapılacaksa bir an önce yapılması gerektiğini ifade eden Dologh, "Limanın makine parkı çok yaşlı. Değiştirilmesi gerekiyor. Özelleştirme süreci tamamlandığında bu sorun çözülecektir. Devletin işletmesinde olmasıyla ilgili sıkışıklık da yaşanıyor. Bu sıkıntılar 8 aydır yaşanıyor. Artık özelleşecek mi? Yoksa başka bir çözüm mü bulunacak bilmiyorum. Tek bildiğim şu anda limanda personel ve ekipman eksikliğinden dolayı 10-15 gemi her gün körfezde bekliyor. Bunlar ekonomiyi kötü etkiler. Yakın zamanda ihracatçılar ihraç ettikleri malları yollayacak gemi bulamazlar" dedi. 

Geza Delogh, körfezde bekleyen gemilerin her saat artan bir döviz kaybı meydana getirdiğini işaret ederek, "Biz denizciler, gemileri çok severiz ama duran gemileri değil, giden gemileri çok severiz. Hiç kimse gemisini bekletmek İstemez. Her bir geminin beklemesi günde 30 bin dolar demektir. Duran gemiler değil, giden gemiler ekonomiyi hareketlendirecektir. Bunun için çözüm biran önce bulunup uygulanmalıdır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 13:57:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?