5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'de ulaşım haritaları yenilendi

ESHOT ve İZULAŞ otobüslerinin metropol alan içindeki tüm hatlarını gösteren ulaşım haritası, bilgisayar ortamında hazırlandı. Harita üzerine otobüs hatları işlendi. Yeni haritalarda, vatandaşların isteği doğrultusunda hatlar belirginleştirildi ve detay bilgiler artırıldı. Haritanın altında, hat numaraları ile birlikte otobüslerin kalkış-varış noktaları ve güzergahları da yer alıyor. İzmir genlinde bulunan yaklaşık bin kapalı durağa yeni ulaşım haritalarının asılması işlemi, Ağustos ayı sonuna kadar tamamlanacak.


Öte yandan ESHOT Genel Müdürlüğü yaptığı yeni bir çalışma ile "Ulaşım El Haritası" da hazırladı. Duraklara asılan haritalardaki tüm bilgilerin bulunduğu haritalar, vatandaşların kullanımına yönelik olarak broşür şeklinde düzenlendi. El haritalarında hat ve güzergah bilgilerinin yanı sıra İzmir’de bulunan tarihi yerler noktalar şeklinde belirginleştirilerek bu noktalara hangi hatlarla gidileceği ve hangi güzergahların kullanılacağı gösterildi. Bu sayede vatandaşlar ve şehre yeni gelenler ,Bayraklı Tepekule Höyüğü, Kent Arşivi ve Müzesi, Agora, Kemeraltı, Asansör, Tarih ve Sanat Müzesi, İzmir Etnografya Müzesi ve İzmir Atatürk Müzesi’ne daha kolay ulaşabilecek. Hazırlanan haritalar çeşitli kurumlara dağıtılacak ve hareket memurluklarında da bulundurulacak.

Ayrıca her iki haritaya da vatandaşların ESHOT ve İZULAŞ ilgili istek ve şikayetlerini iletebilecekleri ve acil durumlarda başvuracakları telefon numaraları da konuldu

iha-izmir
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2004 Çarşamba 15:49:15
Güncelleme :18 Ağustos 2004 Çarşamba 16:00:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?