8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

İzmir'de vahşi cinayet

İzmir'in Balçova ilçesinde 11 yaşındaki kız bıçaklandıktan sonra 4. kattaki evlerinin penceresinden atılırken, 15 yaşındaki ablası da evin içinde vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulundu. Olayla ilgili olarak yapılan soruşturmanın ardından iki kardeşin katilinin 15 yaşındaki kuzenleri E.A olduğu ortaya çıktı.

Balçova Meşale Sokak'taki 11 numaralı Eylül Apartmanı'nın önünde bir kız cesedi gören vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, vücudunun çeşitli yerlerinde bıçak izleri bulunan cesedin 11 yaşındaki Aylin Kır'a ait olduğunu, apartmanın 4. katındaki dairede oturduğunu ve bıçaklandıktan sonra evlerinin penceresinden boşluğa atıldığını belirledi.

Sacide Ayaz İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Aylin Kır'ın oturduğu 7 numaralı daireye girmek isteyen polisler, evin kapısını çilingir getirerek açtırdı. Eve giren ekipler, Aylin Kır'ın ablası Zekiye Kır'ın cesediyle karşılaştı. Sacide Ayaz Lisesi 1. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Zekiye Kır'ın vücudunda da çok sayıda bıçak yarası bulunduğu görüldü.
Olay yerine gelen nöbetçi savcı ve doktorun yaptığı ilk incelemenin ardından 2 kız kardeşin cesetleri otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

 Katil kuzen çıktı

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şüpheli olarak, öldürülen Aylin ve Zekiye Kır kardeşlerin teyzelerinin oğlu 15 yaşındaki E.A'yı gözaltına aldı. E.A. polisleri karşısında görünce, cinayeti kendisinin işlediğini itiraf etti. E.A'nın, daha önce Kır ailesinin evinden 150 YTL para çalınmasıyla ilgili kendisinin suçlandığını, bunu konuşmak için eve gittiğinde Zekiye Kır ile tartıştığını, tartışma sorasında Zekiye Kır'ın (15) eline bıçak alarak üzerine yürüdüğünü ileri sürdüğü öğrenildi. E.A, elinden aldığı bıçakla Zekiye Kır'ı birçok yerinden bıçakladığını, ardından balkonda oynayan ve olayı gören Aylin Kır'ın (11) kendisini ihbar edeceği korkusuyla onu da bıçakladığını, bu sırada çocuğun balkondan düştüğünü anlattığı öğrenildi.

Bunun üzerine E.A'nın evinde yapılan aramada, kanlı elbiseler ve bıçak ele geçirildi. Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen Sacide Ayaz İlköğretim Okulu öğrencisi E.A'nın, bugün İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edileceği bildirildi.

Balçova Meşale Sokak'taki 11 numaralı Eylül Apartmanı'nın önünde dün gece bir kız çocuğu cesedi gören vatandaşlar polise haber vermiş, cesedin 11 yaşındaki Aylin Kır'a ait olduğunun belirlenmesi üzerine, çocuğun yaşadığı 7 numaralı daireye çilingir yardımıyla girilmiş ve evde abla Zekiye Kır'ın da cesedi bulunmuştu.


a.a
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2006 Salı 12:45:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?