5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'de yayalara ceza yağdı

İzmir'de, kırmızı ışıkta karşıdan karşıya geçen yayalara 41 milyon 200 bin lira ceza kesildi.
İzmir Emniyet Müdürlüğü ile Ege Üniversitesi (EÜ) tarafından yürütülen "Kazalar olmasın, insanlar ölmesin" kampanyası kapsamında gerçekleştirilen uygulamada, kırmızı ışıkta geçen yayalara trafik polisleri tarafından ceza kesildi. Bazı yayalar uygulamayı komik bulurken, bazıları şaşırdı, bazıları da sinirlendi. İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Alsancak Bölge Amiri Nebi Özerdem, kırmızı ışık ihlali yapan yayaların hem kendi can güvenliklerini tehlikeye attığını hem de araç güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü belirtti.
İzmir'deki yaya trafiğinin en yoğun olduğu noktalardan biri olan Alsancak semtindeki Talatpaşa Bulvarı ile Kıbrıs Şehitleri Caddesi kavşağında bugün yayalara kırmızı ışık uygulaması yapıldı. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri yayaları bilgilendiren broşürler dağıtırken, trafik polisleri de kırmızı ışıkta geçenlere 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 68/1b-1 maddesi uyarınca 41 milyon 200 bin lira trafik cezası kesti. Kırmızı ışıkta ilk geçen Aylin Yener ve Aynur Yener isimli iki kız kardeş oldu. Yener kardeşler cezayı duyunca şaşırdı. Basın mensuplarının sorularını cevaplamak istemeyen Aylin ve Aynur Yener, ceza makbuzlarını alarak yaya geçidinden uzaklaştılar. 24 yaşındaki Hüseyin Tanyelli de kırmızı ışıkta geçen yayalardan birisi oldu. Üzerinde kimlik olmaması nedeniyle polis aracına alınan Tanyelli, yakınlarını arayarak kimliğini getirmelerini istedi. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Tanyelli, uygulamanın komik olduğunu belirtti. İlk defa böyle bir şey ile karşılaştığını dile getiren Tanyelli, kahkahalar atarak "Ben böyle bir şey görmedim, çok komik. Aslında ben kırmızıda geçmedim, otomobiller hareket etmediği için geçişimi tamamlıyordum. Yalnız çok komik birşey" dedi.
Kırmızı ışıkta geçen bir diğer yaya Ayşe Erarslan, cenazesi olduğunu ve bu nedenle dalgın yürüdüğünü söylerken, kameraların görüntü almasına sinirlendi.
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Alsancak Bölge Amiri Nebi Özerdem, 2004 yılının Trafik Yılı ilan edildiğini hatırlatarak, "Ülkemizde bir çok kaza yayaların hataları neticesinde meydana geliyor. Biz, emniyet görevlileri olarak vatandaşımızı kırmızı ışık kuralına uyması konusunda bilgilendirmek için böyle bir çalışma yapıyoruz. Kanunların bize verdiği yetkiler çerçevesinde kurala uymayanlara gerekli cezaları kesiyoruz" dedi.
YUSUF KAHRAMAN - İZMİR (İHA)
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2004 Pazartesi 21:34:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?