5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'de YÖK Yasası'na 2 bin kişilik protesto

Meclis Genel Kurulu’ndan geçen YÖK Yasası’nı protesto etmek amacıyla Gündoğdu Meydanı’nda toplanan İzmir ve Ege Bölgesi’ndeki 8 üniversitenin rektör ve öğretim üyeleri, Cumhuriyet Meydanı’na yürüyerek Anıt’a çelenk bıraktı.

Sabah saat 09.30’da Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda toplanan, Ege, Dokuz Eylül, Yaşar, İzmir Ekonomi, Muğla, Adnan Menderes ve Celal Bayar üniversiteleri ile Yüksek Teknoloji Enstitüsü rektörleri ve bu üniversitelerin öğretim üyeleri, buradan Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Bazı dernek ve siyasi parti üyelerinin de katılımı ile sayıları yaklaşık 2 bini bulan grup, yürüyerek Cumhuriyet Meydanı’na geldi. Burada Atatürk Anıtı’na çelenk bırakarak saygı duruşunda bulunan grup, daha sonra İstiklal Marşı’nı okudu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, burada yaptığı konuşmada, YÖK Yasası’nın TBMM Genel Kurulu’ndan geçerek kabul edilmesinin bile, öğretim birliği ilkesini zedelediğini belirterek, Cumhuriyetin 80 yıllık kazanımlarını koruyacaklarını söyledi.

Prof. Dr. Bayındır, "Cumhuriyet kazanımlarını korumak ve kollamak üzere burada toplandık. Meclisten en son geçen ve YÖK Kanunu’nun bazı maddelerini değiştiren yasa, ülkeyi kutuplaşmaya götürür. Dileğimiz, bu yasanın yürürlüğe girmemesidir. Ancak yasanın Meclis’te kabul edilmesi dahi, öğretim birliği ilkesini ciddi şekilde zedelemekte ve 80 yıllık Cumhuriyet kazanımlarına zarar vermektedir" diye konuştu. Bayındır, çıkarılan yasaya karşı tepkilerini her türlü demokratik platformda göstermeye devam edeceklerini söyledi.

Bayındır’ın konuşmasının ardından, rektörler ve öğretim elemanları ile eyleme katılan diğer gruplar, "Dağ Başını Duman Almış" marşını okuyarak dağıldı.

İZMİR-(İHA)
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2004 Cuma 13:00:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?