8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

İzmir'de 'yosun' operasyonu: 11 gözaltı

İzmir'in Güzelbahçe ve Balçova ilçelerinde yapılan operasyonlarda, “teşekkül halinde uyuşturucu madde ürettikleri ve sattıkları” iddiasıyla 11 kişi gözaltına alındı, 33 kilogram esrar ele geçirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir grubun, uyuşturucu madde imal ederek piyasaya sürdüğü yönündeki bilgi üzerine takip başlattı. Yaklaşık 6 ay süren takipte, uyuşturucu üretme ve satış organizasyonunu çözen ekipler, eş zamanlı olarak operasyon gerçekleştirdi.

“Yosun” adı verilen operasyonda, grubun lideri olduğu iddia edilen Y.Ş ile S.G, A.Y, H.Ö, H.Ç, H.S, A.Ü, M.T, B.Y, İ.H.D ve D.D, gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte, 33 kilogram esrar ele geçirildi.

Uyuşturucunun Tırazlı köyü yakınlarındaki ormanlık alanda yetiştirildiği, Y.Ş'nin diğer kişileri baskı ve tehditle organizasyona çektiği, özel hazırlanmış paketleri bağımlı kişilere ulaştırdıkları, ayrıca “torbacı” olarak adlandırılan kişilere verdikleri iddia edildi.

Sorgularının ardından zanlılar İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Grup lideri olduğu ileri sürülen Y.Ş, Adliyeye götürülüşü sırasında basın mensuplarına, “uyuşturucu satılmasın. Çocuklarımız, gençlerimiz zehirlenmesin. Buna karşıyız” dedi.

a.a
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2006 Cuma 13:24:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?