19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'e 6. üniversite

Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucu İzmir'in 6. üniversitesi olan "İzmir Üniversitesi", ilk öğrencilerini 2008-2009 akademik yılında kabul edecek. Kaliteli eğitim anlayışıyla yola çıktıklarını belirten İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Necdet Doğanata, "Türkiye'nin ve hatta dünyanın üniversitesi olma yolunda çok iddialıyız" dedi. 

İzmir'in 3. vakıf üniversitesi ve 6. üniversitesi olarak bu yıl öğrenci almaya başlayacak olan İzmir Üniversitesi, seçkin ve alanında uzman kadro ile bin öğrenciye eğitim imkanı sunacak. İzmir Üniversitesi'nin İzmir'in, Ege Bölgesi'nin, tüm Türkiye'nin ve hatta dünyanın üniversitesi olacağını ifade eden İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Necdet Doğanata, bu yıl 4 fakülte ve bir meslek yüksek okul ile kapılarını öğrencilere açacaklarını söyledi. 

İzmir Üniversitesi'nin öğrencilerine son sınıfta Avrupa ya da ABD'nin seçkin üniversitelerinde öğrenimlerini tamamlama ve mezun olma fırsatı da sunacaklarını anlatan Doğanata, İzmir'in ismini taşıyan üniversiteyi kurmanın kendisini çok daha mutlu ettiğini belirtti. Şehir içi üniversite olarak başlayacaklarını ve öğrencilerin üniversite için şehir dışına çıkma mecburiyetlerini ortadan kaldıracaklarını belirten Doğanata, Mühendislik Fakültesi'nde ingilizce eğitim verileceğini, Fen-Edebiyat fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Hukuk Fakültesi'nde ise zorunlu hazırlık sınıfının ardından Türkçe eğitime devam edileceğini ifade etti. 

İzmir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Oğuz Atalay ise, İzmir'le birlikte yaşayan ve İzmir'den tüm dünyaya açılan bir kent üniversitesi hedeflediklerini belirtti. 

İzmir'in en çok beyin göçü veren şehirlerden biri olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Atalay, Almanya, ABD ve Kanada'daki bazı üniversitelerde görev yapan Türk bilimadamlarıyla irtibata geçtiklerini belirterek, "Tersine beyin göçü nasıl başlatılır ve nasıl gerçekleşir hep birlikte buna şahit olacağız. Yurt dışında görev alan Türk bilimadamlarını tekrar yuvalarına davet ettik. Alanında uzman bilimadamlarının birçoğuyla sözleşmeleri yaptık. Bazılarıyla da ön anlaşmaları tamamladık. Çok güçlü bir kadroyla biz de varız diyoruz" diye konuştu. 

Hukuk fakültelerine karşı hassas davranıldığını ve bazı kriterlerin konulduğunu da anlatan Atalay, bu seneki tercih kılavuzlarında İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin yer almadığını, ek kontenjanlardan bu fakülteye öğrenci alınacağını belirtti. 

Hedeflerinin belli kalıplardan çıkabilen, anlamaya, araştırmaya ve sorgulamaya açık öğrenciler yetiştirmek olduğunu vurgulayan Atalay, "Sınava endeksli bir sistem var. Dimağı test, damağı tost lezzetine alışmış bir öğrenci profili var. Biz kaderciliği kabul
etmeyen öğrenciler istiyoruz. Burada öğrenciler iyi yetişecek, bu konuda iddialıyız" dedi. 

Dört fakülte ve bir meslek yüksek okul ile 2008-2009 akademik yılına başlayacak olan İzmir Üniversitesi'nin yıllık ücretleri hakkında da bilgi veren Necdet Doğanata, yüksekokul ücretinin 8 bin YTL, ingilizce hazırlık sınıfının 10 bin YTL, Türkçe öğretim yapan bölümlerin 12 bin YTL, mühendislik fakültesinin 13 bin 500 YTL olduğunu belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 14:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
engin olukman IP: 78.169.102.xxx Tarih : 15.12.2008 00:21:14

slm ben otomotiv okuyorum bölümü harika ama izmirde daha iiii olacanın sanıyorum beni billgilendirseni sevinirim