19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'i kana bulayacaklardı

İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı ekipler, terör örgütü El Kaide üyesi oldukları iddia edilen 8 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlıların Afganistan'da örgütün kamplarında eğitim aldıkları ve İzmir'de örgüt adına bombalı eylem hazırlığında oldukları ortaya çıktı. Zanlıların evlerinde El Kaide Lideri Usame Bin Ladin'in fotoğrafları bulundu.


Edinilen bilgiye göre, İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı İstihbarat Şubesi Ekipleri yaptıkları çalışmalarda Buca ve Torbalı ilçelerinde Afganistan'da eğitim gören H.G, E.K ve E.Y isimli şahısların hücre yapılanması içerisine girerek, toplantılar düzenleyip "Cihat" çağrısı yaptıklarını belirledi. 2 yıl boyunca zanlıları takip eden jandarma ekipleri, örgüt elemanlarının yaptığı faaliyetleri ve toplantıları tek tek kameraya alarak delillendirdi.


El Kaide örgütünün hücre yapılanmasının faaliyete geçeceğini öğrenen ekipler, hakim kararı ile Torbalı ve Buca ilçelerinde "Vuslat" adını verdikleri operasyonla 12 ayrı ev ve işyerine baskın düzenledi. Baskında örgütün İzmir sorumlusu H.G, örgüt elemanları E.K, E.Y,Ü.E, A.K, K.G.Y.G ile E.K gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların evlerinde yapılan aramada, 5 adet tabanca, 4 av tüfeği, iki adet asker kıyafeti, pusula, dürbün ve çok miktarda örgütsel doküman ele geçirildi. Ele geçirilen CD ve kitaplarda, Türkiye Cumhuriyeti Devletini kötüleyici nitelikte yayınlar ve örgüt elamanlarının eğitim görüntüleri bulundu. Zanlıların ayrıca laiklik karşıtı propaganda yaptığı ve laik düzeni yıkmak için ses getirici planlar yaptığı da tespit edildi.

AFGANİSTAN'DA EĞİTİM GÖRMÜŞLER
Jandarma ekipleri yaptıkları araştırmada H.G, E.K ve E.Y isimli zanlıların Afganistan'da El Kaide üyelerinden 1 yıl boyunca silahlı ve askeri eğitim aldığı ortaya çıktı. Eğitim alan zanlıların İzmir'de hücre yapılanması içerisinde bulunduğu, 2 yıl boyunca örgüte adam kazandırma ve örgütün vereceği talimat sonrası askeri ve polislerin bulunduğu bölgelerde bombalı eylem yapmayı planladığı tespit edildi. Eylem öncesi zanlıların askeri kıyafet giyerek askeri birlik ve polis bölgelerine rahatlıkla girmeyi düşündüğü belirlendi. Gözaltına alınan zanlılar ifadelerinde suçlamaları kabul etmezken, "Anayasal düzeni yıkmak ve bozmak, örgüt üyesi olmak ve ruhsatsız tabanca bulundurmak" suçlarından Torbalı Adliyesi'ne sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 17:37:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?