8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

İzmir'i sanat dolu bir hafta bekliyor

İzmirli sanatseverleri bu hafta yine kültür sanat etkinlikleriyle dolu bir hafta bekliyor.

İzmir Devlet Tiyatrosu (İDT), bu hafta yedi ayrı salonda, 3'ü çocuk oyunu olmak üzere toplam 8 oyun sahneye koyacak.

İDT bu hafta, Konak Sahnesi, Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi, Sabancı Kültür Merkezi, Karşıyaka Oda Tiyatrosu, Narlıdere Belediye Sahnesi, Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi ve Güzelyalı Kültür Merkezi sahnelerinde "Büyük Aşkların Sonuncusu", "Kocasını Pişiren Kadın", "Keşanlı Ali Destanı", "Uzun Bir Hecedir Aşk" ve "İstanbul Efendisi" adlı oyunlarla, "Kılçık Mahallesi", "Yedi Köyün Yargıcı" ve "Büyüyünce Ne Olacaksın?" adlı çocuk oyunlarını sahneleyecek.

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), İzmir'de ilk kez bu akşam Adolpohe Charles Adam'ın "Korsan" adlı üç perdelik balesini, Vasiliy Medvedev'in koreografisiyle sahneleyecek

Korsan balesi, bu akşamki prömiyerden sonra, 25 Kasım Cumartesi günü de İzmirli baleseverlerin beğenisine sunulacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve Klasik Türk Müziği Korosu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, özel konserler düzenleyecek.

Kent Orkestrası yarın da aynı yerde ve aynı saatte orkestra şefliğini Hüseyin Çebi'nin üstleneceği bir konser verecek.

Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden Nejat Uygur, bu hafta üç akşam İzmirli hayranlarının karşısında olacak.

Nejat Uygur Tiyatrosunun "Deliye Hergün Bayram" adlı oyunu, EÜ Atatürk Kültür Merkezinde yarın, 24 Kasım Cuma ve 25 Kasım Cumartesi günleri İzmirli tiyatroseverlerin karşısında olacak.

Oyun, saat 20.30'da başlayacak.

Aysa Prodüksiyon Çocuk Tiyatrosunun sahneye koyduğu "Haydi Masallara" adlı oyun, her cumartesi günü Atatürk Lisesi tiyatro salonunda minik izleyiciler için sahneleniyor.

Karşıyaka Belediyesi, öğretmenler günü nedeniyle etkinlikler düzenleyecek. Mavişehir Spor Salonunda 24 Kasım Cuma akşamı saat 18.30'da 4 bin öğretmenin katılımının beklendiği şölen düzenlenecek. Şölene, ünlü sanatçı Erol Evgin konuk olacak.

İzmir Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü Grafik Bölümü mezunu Hülya Yalçın, EÜ 50.yıl Köşkünde özgün baskı resim çalışmalarını sergiliyor.

Yalçın'ın 24. kişisel sergisi olan ve insan ve doğa konulu 23 çalışmasından oluşan sergi, 22 Aralıka kadar gezilebilecek. Yalçın, çalışmalarında linor ve ağaç baskı tekniklerini kullanıyor.

Adnan Franko Sanat Galerisinde ise Hilal Nurhayat Yenice'nin seramik çalışmalarından oluşan sergi, hafta boyunca İzmirli sanatseverler tarafından gezilebilir.

Filiz Pelit'in "Masal" adlı resim sergisi de 15 Aralıka kadar Ege Üniversitesi Kampüs Kültür Merkezinde gezilebilecek.

a.a
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2006 Perşembe 10:07:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?