19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

'İzmir'i spor kenti yapacağız'

Büyükşehir Olimpiyatları'nda dereceye girenlere ödüllerini veren Başkan Kocaoğlu, "İzmir'i spor kenti yapacağız" dedi.


Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kupası'nda derece alanlar ödüllerini, Kültürpark Celal Atik Spor Yüzme Havuzu'nda düzenlenen törenle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun elinden aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, megapol alan içindeki daire başkanlıkları, müdürlükleri, şirket genel müdürlükleri, ilçe ve belde belediyeler bünyesinde çalışanları kapsayan Başkanlık Kupası'na bu yıl da rekor bir katılım oldu. 23 Şubat 2008 tarihinde başlayan 'Büyükşehir Olimpiyatı'na bu yıl 11 branşta ikibine yakın sporcu katıldı. Müsabakalar mini futbol, basketbol, voleybol, bilardo, kort tenisi, atletizm, tavla, dama, satranç, masa tenisi ve briç branşlarında gerçekleştirildi.

Zorlu geçen mücadelelerin ardından başarılı olan takım ve yarışmalara bireysel olarak ter döken personele ödüllerini veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başkanlık Kupası'nın branş ve sporcu sayısı bakımından İzmir'in en büyük spor organizasyonu olduğunu belirtti. Sporun, gençlerin dayanışma ve centilmenliği öğrenme, bunları yaşamda tatbik etme açısından çok önemli olduğuna değinen Başkan Kocaoğlu, "İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bir yandan amatör sporları desteklerken, bir yandan da profesyonel kulüplerimizle birlik içinde olmaya gayret ediyoruz. İzmir gibi bir kentin Süper Lig'de bir takımının olmaması, hepimizin içinde bir burukluk yaratıyor. Ama, önümüzdeki günlerden umutluyuz. Takımlarımızı Süper Lig'de görmek istiyoruz" dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nün hem ferdi hem de takım olarak büyük başarılara imza attığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yıl, erkek hentbol takımımız Türkiye şampiyonu oldu. İzmir karması futbol takımımız ise Güney Afrika'da yapılan müsabakalarda dünya şampiyonu unvanını aldı. Hep birlikte amatör ruhla çalışarak, İzmir'i spor kenti yapacağız."
Müsabakalarda mücadele eden çalışanlar ile Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nün sporcularının katılımıyla gerçekleştirilen törende Başkan Kocaoğlu, dereceye girenlere kupalarını alkışlar eşliğinde verdi. Başkan Kocaoğlu'nun elinden kupa alan sporcular şunlar: "Ali Rıza Güçlü: Futbol gol kralı- Eshot Genel Müdürlüğü atölyeler, Cahit Karayalçın: En iyi kaleci- İzulaş Genel Müdürlüğü, Fırat Gazezoğlu: Basketbol sayı kralı-İzelman Genel Müdürlüğü, Bülent Türkeli: En iyi smaçör-Eshot Genel Müdürlüğü, Osman Şen:Erkekler fair-play ödülü-İzulaş Genel Müdürlüğü, Ganime Nalbantoğlu: Bayanlarda fair-play ödülü-Mali Hizmetler Daire Başkanlığı, Sadem Hürriyet: Turnuvada en çok ödül alan sporcu-Buca Belediyesi"
Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürü Celal Kapan ile kulüpte spor yapan Ege Mahallesi'nde oturan çocuklar adına Romanlar Derneği Başkanı Özcan Çayırlı da, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na spora olan katkılarından dolayı birer plaket verdiler.

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 16:47:52
Güncelleme :25 Temmuz 2008 Cuma 16:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?