2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

İzmir'i yağmur vurdu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle bazı iş yerlerini su bastı.

Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde başlayan ve etkisini giderek artıran şiddetli yağış, yaşamı olumsuz etkiledi. Metrekareye 2 saatte 51 kilogram yağışın düştüğü Bodrum'da, bazı iş yerlerinin birinci katlarıyla bodrum katlarını su bastı.

İlçede rüzgarın hızı zaman zaman saatte 65 kilometreyi bulurken, yağış nedeniyle Bodrum'un Kumbahçe ve Paşatarlası sahilindeki bazı işletmeler su baskınlarından etkilendi. Esnaf, kendi imkanlarıyla suları tahliye ederken, sahildeki masa, şezlong ve sandalyeler de muhafaza altına alındı.

Turgutreis beldesine bağlı İslamhaneleri köyünde ise su basan iş yerlerindeki mobilya ve beyaz eşyalar zarar gördü. İş yeri zarar gören esnaf Yusuf Zeki Uyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslamhaneleri köyünün yüksek kesimlerinden gelen yağmur sularından etkilendiklerini belirterek, ''Bodrum katındaki bütün eşyalarımız su içinde kaldı. Yüksekliği 2 metreyi bulan su nedeniyle içeri giremiyoruz. Yağmur yağdığı zaman burada hep aynı görüntü oluşuyor. Yetkililerin burada kalıcı çözüm bulmasını istiyorum'' diye konuştu.

Öte yandan, şiddetli yağış nedeniyle Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde büyük su birikintileri oluştu. Rögar kapaklarının taşması sonucu yolda biriken su birikintileri sürücülere zor anlar yaşattı. Bölgeye gelen belediye ekipleri çalışma yaparak kapanan yolu trafiğe açtı.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, şiddetli yağış ve fırtınanın salı gününe kadar aralıklarla devam edeceği uyarısında bulundu.

-Yağış nedeniyle Muğla ve Milas'ta çok sayıda ev ve iş yerini su bastı

Muğla ve Milas'ta etkili olan şiddetli yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Muğla Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde başlayan ve etkisini giderek artıran şiddetli yağış, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Metrekareye 3 saatte 92 kilogram yağışın düştüğü Muğla'da, bazı iş yeri ve evlerin bodrum ve birinci katlarını su bastı. Emirbeyazıt, Muslihittin ve Kötekli mahallelerinde de bazı evler su baskınlarından etkilendi. Vatandaşlar ve belediye ekipleri suları tahliye ederken, bazı vatandaşlar ise eşyalarını kurtarmaya çalıştı.

Muğla Belediyesi İtfaiye Amiri Süleyman Madan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şiddetli yağışın yol açtığı olumsuzluklara karşı çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, ''Vatandaşlardan yoğun şekilde ihbar alıyoruz. Ekiplerimiz şu ana kadar 20 ev ve iş yerinde su baskınına müdahale etti. Çalışmalarımız devam ediyor'' dedi.

-Milas-

Muğla'nın Milas ilçesinde yolda biriken su birikintileri, sürücülere zor anlar yaşattı. Bölgeye gelen belediye ekipleri, kapanan yolları trafiğe açmak için uzun süre uğraştı. Su birikintileri nedeniyle bazı araçlar arıza yaparak yolda kaldı.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağışınetkisiyle özellikle yollarda büyük su birikintileri oluştuğunu, söyledi.

Tokat, tüm belediye personelinin görevlendirildiğini dile getirerek, ''Ekiplerimiz tespit edebildikleri ev ve iş yerlerinde yoğun şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar 20 ev ve iş yerinde su baskınlarına müdahale edildi. İki okulumuzda su baskınları yaşandı. Şiddetli rüzgar nedeniyle çok sayıda ağaç devrildi. Şehirde şiddetli yağış nedeniyle elektrik kesintisi yaşanıyor'' diye konuştu.

İzmir sele teslim

Şiddetli yağış ve fırtına yurt çapında hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası yaşanırken birçok evi ve işyerini de su bastı.

Sabahın erken saatlerinde şiddetini artıran yağmur nedeniyle Hatay ve Güzelyalı semtleriyle, Narlıdere ilçesinde bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Yağış nedeniyle şehir merkezinde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası yaşanırken, itfaiye ve İZSU ekipleri özellikle Konak ilçesinde su baskınlarına karşı yoğun önlem aldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, İzmir şehir merkezinde metrekareye 41 kilogram yağış düştü. Dikili ve Bergama'da ise metrekaraye düşen yağış miktarı 63 kilogram olarak kaydedilirken, Çeşme ve Menemen'e de 58 kilogram yağış düştü.

Öte yandan dün kuvvetli yağış uyarısı verilen Manisa'ya metrekare başına 12, Akhisar'a 25, Aydın'a 6,6 ve Söke ilçesine 28 kilogram yağış düştüğü bildirildi
 

AA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2011 Pazar 17:37:07
Güncelleme :10 Ekim 2011 Pazartesi 16:46:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?