26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'in 180 günlük suyu kaldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin içme suyunu karşılayan Tahtalı Barajı'nda 180, Balçova Barajı'nda 170 günlük su kaldığını belirterek, vatandaşlardan su kullanımında dikkatli olmalarını istedi.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçen yaz belediyenin başlattığı su kampanyasına halkın duyarlılık gösterdiğini ve su kesintisi yapılmadığını hatırlattı. Küresel ısınmaya bağlı olarak yağmurun, beklenenin altında olduğunu hatırlatan Kocaoğlu, “Bu seneki durum geçen seneden daha kötü. Su kapasitesi bakımından geçen seneye göre daha zor durumdayız. Bu nedenle İzmirli hemşehrilerimizin suyu çok daha dikkatli kullanmaları gerekiyor” dedi.


Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni yatırımları, su kaynakları konusundaki çalışmaları ve vatandaşın tasarrufuyla sıkıntıyı aşacaklarına inandığını dile getirdi.

BARAJLARDAKİ İÇME SUYU REZERVİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, kentin içme suyu rezervini önemli ölçüde karşılayan Tahtalı Barajı'nda 180-190 günlük içme suyu rezervi bulunuyor.


Aktif doluluk oranı şu anda yüzde 18.79 olan baraj, İzmir için günlük 250 bin metreküp su üretimi yapıyor.


Narlıdere ve çevresi için günde 17 bin metreküp su üretimi yapan Balçova Barajı'nda ise 170-180 günlük su rezervi bulunuyor.


İzmir'in içme suyu kaynaklarından bir diğeri olan yeraltı suyu kaynakları kapsamında da Sarıkız-Göksu, Menemen-Çavuşköy, Halkapınar-Çamdibi, Pınarbaşı kuyularından yararlanılıyor.


Kentin yeraltı su kaynaklarında yıllık 180 milyon metreküp kullanılabilir rezerv yer alıyor.

GEÇEN YIL DÜZENLENEN KAMPANYA

İzmir Büyükşehir Belediyesinin geçen yıl başlattığı Su Tasarrufu Kampanyası'nda bir yılda yaklaşık 21 milyon metreküp su tasarrufu sağlandığı açıklanmıştı.
Kampanya çerçevesinde halkı bilgilendirecek çalışmalar yapılmış ve su kullanımının yüzde 9.83 oranında düşürülmesi sağlanmıştı.


Yağışların yeterli olmaması ve içme suyu sağlayacak barajlardaki su rezervinin düşmesi nedeniyle belediyenin ikinci tasarruf kampanyası için hazırlandığı bildirildi.

AA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 10:14:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?