8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

İzmir'in çöpü için 10 yeni araç daha

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yüksek kapasiteli 10 yeni çöp transfer TIR'ını daha hizmete alıyor. Bu yeni yatırımla, günlük çöp taşıma kapasitesinde yüzde 50 artış sağlanacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri tarafından toplanarak aktarma istasyonlarına getirilen çöplerin transferini yaptığı araç filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz Ocak ayında 5 yeni TIR'la taşıma kapasitesi artan filo, yeni alınan 10 TIR sayesinde daha da güçlendi. Alınan TIR'larla, günlük toplanan ortalama bin 200 ton evsel atık kapasitesi, bin 800 ton civarına yükselecek. 

Hidrolik sıkıştırmalı, yüksek kapasiteli TIR'lar, Halkapınar, Gediz ve Kısıkköy Aktarma istasyonlarında hizmet vermeye başladı. TIR'lar, aynı zamanda yeni ilçe ve beldelerde kurulacak çöp transfer istasyonlarında da kullanılacak. Yeni yasayla İzmir Büyükşehir Belediyesi sınarlarına dahil olan ilçelerin, çöp depolama sorunlarından kurtarılması için yapılan çalışmalar kapsamında, Gümüldür, Urla, Kemalpaşa ve Helvacı'da kurulacak çöp transfer istasyonlarında da güçlenen filo sayesinde, çöp transferi çok kısa sürede ve etkili bir şekilde yapılabilecek. Böylece sağlıksız çöp döküm alanlarından kurtarılan yeni ilçe ve beldelerden toplanan çöplerin, transfer istasyonlarından büyük TIR'lara yüklenerek taşınması sağlanacak. Taşınan çöpler, Harmandalı düzenli katı atık depolama alanına ve Uzundere kompost tesisine götürülerek sağlıklı bir şekilde bertaraf edilecek. 

Sınırları genişleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin artan çöp toplama kapasitesini karşılamak ve soruna sağlıklı çözümler getirmek için yeni projeler üreterek uygulamaya koyduklarına dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Her geçen gün daha da güçlenen filomuzla ve yaptığımız yeni yatırımlarımızla, ilçe belediyelerimize de önemli katkı sağlamış oluyoruz. Zamandan ve akaryakıttan sağlanan tasarruf, halka daha etkili hizmet olarak dönecek. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, yeni bağlanan ilçe ve beldelerimizdeki çöp depolama ve transfer sorunlarını da çözmek için yaptığımız çalışmalar ve hazırladığımız projelerimiz devam ediyor. 35 ton çöp taşıma kapasiteye sahip 58 metreküp hacimli hidrolik sıkıştırmalı TIR'ların her biri, ilçelerden transfer istasyonlarına gelen 5 araçtaki çöpün tamamını bir defada taşıyacak kapasiteye sahip. Böylece, ilçe belediyelerimizin çok sayıdaki aracının kilometrelerce uzaklıktaki deponi alanına gidip-gelmesi gerekmiyor. İlçe belediyeleri, kendi bölgelerinde daha etkin hizmet verebiliyor, önemli ölçüde akaryakıt tasarrufu sağlanıyor, bu araçların trafikte yarattığı yük de ortadan kalkmış oluyor" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2006 Çarşamba 13:25:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?