5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir'in mimari haritası çıkartıldı...

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Mimarlar Odası işbirliği ile hazırlanan, İzmir'in kültür, sanat, turizm alanındaki eserlerinin ve mimari değer taşıyan yapılarının yer aldığı İzmir Kent Merkezi Mimarlık Haritası, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katılımı ile tanıtıldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Mimarlar Odası Başkanı Tamer Başbuğ, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, Mimarlar Odası yöneticileri ve basın mensupları katıldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Mimarlar Odası'nın ortak çalışması ile hazırlanan ve İzmir'in 5 bin yıllık tarihini yansıtan eserlerle günümüzün çağdaş çizgilerini yansıtan mimari yapılarını gösteren İzmir Kent Merkezi Haritası, kamuoyuna tanıtıldı. Tanıtım toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, haritadan 10 bin adet basılarak Turizm İl Müdürlüğü'ne, Mimarlar Odası'na ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne dağıtıldığını ifade ederek, "Bu harita, İzmir'in 5 bin yıllık tarihi ve kültürel değerlerini, mimari yapılarını tanıtmak için önemli bir çalışmadır. Harita, çarşamba günleri limana yanaşan turistik gemilerin yolcularına dağıtılacak. İhtiyaç duyuldukça baskısı devam edecek. Bu harita sadece İzmir'in kent merkezini kapsıyor, ancak çalışma İzmir'in ilçelerini de kapsayacak şekilde devam ediyor" diye konuştu.
Mimarlar Odası Başkanı Tamer Başbuğ ise, haritanın hem odanın 50. kuruluş yılı olması hem de önümüzdeki yıl Türkiye'de yapılacak Dünya Mimarlar Kongresi kapsamında Türkiye'ye gelecek olan yaklaşık 10 bin mimarın İzmir'e de getirilmesi konusunda yararlı bir çalışma olduğunu dile getirdi.
iha-izmir
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2004 Salı 14:30:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?