4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

İzmirli çocuklardan felaketzedelere destek

Milli Eğitim Vakfı (MEV) Özel İzmir İlköğretim Okulu öğrencileri, "Bir yudum su, bir lokma ekmek de bizden" sloganıyla, Güney Asya’da depremin neden olduğu tsunamide zarar gören çocuklar için yardım kampanyası başlattı.

Kampanya dolayısıyla düzenlenen törende öğrencilerin oluşturduğu koro, kardeşlik ve yardımlaşma temalarını içeren şarkılar söyledi. Yazdıkları bir şiirle tüm arkadaşlarını ve anne-babaları yardıma davet eden öğrencilerin çağrısına ilk katkı, okul müdürü Halil Çıldır’dan geldi. Harçlıklarının bir kısmını biriktirerek Güney Asya’da sağ kalmayı başaran ve salgın hastalıklarla mücadele eden çocuklara yardım etmeyi düşünen öğrenciler, "Biz Atatürk çocuklarıyız. Yaşayan kardeşlerimize umut olmak istiyoruz. Buluşmamız hep 23 Nisan şenliklerinde olmasın" dediler.
14 Ocak 2005 Cuma güne kadar devam edecek kampanya sonucunda elde edilen miktar, Başbakanlık tarafından düzenlenen yardım kampanyasının hesap numaralarına aktarılacak.
Öğrencilerinin gösterdiği bu duyarlı yaklaşımdan çok etkilendiğini belirten okul müdürü Halil Çıldır, "Sizler, MEV Özel İzmir İlköğretim Okulu öğrencileri olduğunuz için şanslısınız ama ben sizin gibi duyarlı öğrencilerin okul müdürü olduğum için çok daha şanslıyım. Kampanyanızın amacına ulaşacağından eminim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2005 Cuma 17:09:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?