8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

İzmirli esnaflar iftarda buluştu

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Başkan Vekili, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri İzmir Birliği Başkanı Selahaddin Hünü, "Halk Bankası'yla et ile tırnak gibiyiz" dedi. 

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri İzmir Birliği, metropol ilçelerdeki 23 kooperatifin başkan, yönetici ve çalışanlarını dün akşam Kaya Prestige Otel'de verdiği iftar yemeğinde biraraya getirdi. İftar yemeğine Halk Bankası'nın İzmir ve Ege Bölgesi yöneticileri de katıldı. Yemekte konuşan TESKOMB Başkan Vekili ve İzmir Birliği Başkanı Selahaddin Hünü, satış süreci başladığından spekülasyona sebep olmaması için Halk Bankası ile ilgili fazla bir şey söylemek istemediğini kaydetti. Yapılacak konuşmaların bankanın fiyatını etkileyeceğini belirten Hünü, "Süreç başlamıştır. 

Halk Bankası satılabiliyorsa, bu bankanın yerine gelecek olan banka bizim işlevimizi görecektir. Bunun için bir kararname çıkıyor. Bankanın satış şartnamesine de bu madde konulacak. 7 sene hazine bizi destekleyecek, ondan sonra da bankayla iş yapmaya başlayacağız" diye konuştu. 

Halk Bankası ile etle tırnak gibi olduklarını söyleyen Hünü, "Halk Bankası burada olduğu müddetçe onunla çalışacağız. Ama, kredi çeşitlendirmesi yapmak durumundayız. Yani, bundan sonra bir tek krediyle Esnaf Kefalet Kooperatifleri'nin işlevini devam ettirmesi zorlaşıyor. Çünkü, esnaf ve sanatkarın şu anda siftah yapamadan dükkanını kapattığı bir ortamda ülke. Esnafın 10, 20, 30, 40, 50 kişilik gruplar halinde birleşme mecburiyeti olduğunu bir kez daha söylüyorum" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2006 Çarşamba 13:59:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?