9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

İzmirli kadınlar İzmir'i tanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı, kent merkezinden uzak semtlerde oturan kadınlara yönelik "Kentimi Tanıyorum" projesi büyük ilgi görüyor. İzmir'de yaşamalarına karşın bu güne dek denizi bir kez bile görmemiş, Konak Meydanı'na hiç inmemiş birçok kadın, Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği geziler sayesinde kendileri için yepyeni bir dünyayla tanışıyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, 10 Kasım'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü nedeniyle kurulan "Anıtkabir İzmir'de" sergisi de son haftalarda gezi programına alınan yerler arasında. 

Çeşitli semtlerden Konak Meydanı'na getirilen yüzlerce kadın, bu sergiyi gezerek Anıtkabir'in büyüleyici havasını Ankara'ya gitmeden de hissetme şansını yakalıyor. 

Büyükşehir'in "Kentimi Tanıyorum" projesi çerçevesinde Mayıs ayından bu yana devam eden gezilere bugüne dek 4700 kadın katıldı. Son olarak gezi programında yer alan 
150 kişi ise Yeşilyurt, Gültepe ve Toros semtlerinden geldi.

 ESHOT'a ait otobüslerle semtlerinden alınarak İzmir'in tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini tanıması sağlanan kadınlar Konak'taki "Anıtkabir İzmir'de" sergisini gezerken bir hayli duygulandılar. 

Grup, daha sonra Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'ni ziyaret etti ve ardından da körfezde düzenlenen vapur gezisine katıldı.
iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2006 Cumartesi 10:24:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?