26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmirli KOBİ'lere Hindistan yolu açıldı

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmirli küçük ve orta ölçekli işletmelere, dünyanın 3'ncü büyük ekonomisi olan Hindistan yolunu açtı.


EBSO ile Hindistan Küçük ve Orta Ölçekli Ticareti Geliştirme Odası arasında iki ülke sektörlerinin işbirliği yapmasına yönelik olarak işbirliği platformu oluşturuldu. Kurumların sahip oldukları bilgi birikimini paylaşarak işbirliği için kolaylık sağlamayı, ticareti artırmayı öngören işbirliği protokolüne EBSO adına Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın ile Hindistan KOBİ Odası Başkanı Chandrakant Salunkhe imza attı. Hindistan İzmir Fahri Başkonsolosu Turgut Koyuncuoğlu da bu önemli anlaşmaya tanıklık etti. Ayrıca 14-15 Şubat 2009 tarihlerinde Bombay'da gerçekleştirilecek fuara Ege Bölgesi'ndeki işadamlarının ve firmalarının katılması konusunda da görüş birliğine varıldı.


EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, Küçük ve Orta Ölçekli Ticareti Geliştirme Odası ile imzalanan protokolün önemini vurgularken, Türk işadamlarının Çin ve Hindistan gibi ucuz pazarlardan çekindiklerini bu pazarlara hiçbirşey satılamaz gözüyle baktıklarını, oysa bunun çok yanlış bir bakış açısı olduğunu söyledi.


Hindistan'ın 1 milyar 100 milyon civarındaki nüfusuyla dikkat çekerken, bunun 600 milyonunun alım gücünün yüksek olduğunu ifade eden Taşkın, "Hindistan zengin bir ülke ve büyük bir ekonomiye sahip. Işbirliği anlaşması ile birlikte hem Hindistan'daki hem de Türkiye'deki firmalar birbirlerini tanıyacak, yeni işbirlikleri, ticaret ve ortak yatırım yapmaları kolaylaşacak. Türkiye'deki işadamlarımız sürekli olarak 200 milyon nüfuslu Avrupa'ya ürün satmaya çalışıyor. Oysa Hindistan gibi büyük bir pazar bizi bekliyor. Ben yıllardır bunu savunuyorum ve Egeli işadamlarımızı hem Hindistan'a yatırıma hem de ülkemizde Hintli firmalarla işbirliği yapmaya davet ediyorum" dedi.
Hindistan Küçük ve orta Ölçekli Ticareti Geliştirme Odası Başkanı Chandrakant Salunkhe ise, Hindistan'daki orta ölçekli firmalarla Türk firmalarının işbirliği yapabileceğini belirtirken, Türk firmalarına özellikle teknoloji transferi konusunda çok ciddi yardımlarda bulunabileceklerini söyledi. Doğu Hindistan ile Ege bölgesi arasında ticari köprü kurmak istediklerini kaydeden Salunkhe, Egeli işadamlarını Hindistan'a davet etti.

..
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 12:13:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?