9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

İzmirli taksicilere eğitim

İzmir Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın katkılarıyla hazırlanan eğitim programına katılım, rekora düzeye ulaştı. 1 hafta içerisinde bin 500 taksici kursa katılarak belge aldı. 

Kurs binasını dolduran taksici esnafı iki saatlik kurs süresince 1 saat trafik kuralları, bir saatte halkla ilişkiler konularında eğitim görüyor. İlk bir saatlik bölümde, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli Eğitim Uzmanı komiser Mustafa Sarı tarafından trafik kuralları ve sürüş teknikleri konularında bilgiler veriliyor. Şoförler tarafından en çok yapılan kural hataları hakkında da katılımcılara hatırlatmalar yapılıyor. Bu dersin son kısmında da Komiser Mustafa Sarı katılımcıların sorularını yanıtlıyor. 

Taksici esnafı, eğitim programının bir diğer bir saatlik bölümünde ise Halkla İlişkiler konusunda, Halkla İlişkiler Eğitim Uzmanı Ayşe Hülya Dinçer ve Bilgihan Oğuz tarafından ders alıyor. Halkla İlişkiler Eğitim Uzmanları, modern taksici ve taksici - müşteri ilişkisi nasıl olmalı ana başlıkları altında taksici esnafına bilgi veriyor. Eğitim gerekliliğe inandıklarını belirten taksici esnafı da yapılan hataları gördüklerini, iyi ve güzel davranışları da diğer taksici esnafıyla da paylaşmanın gelişim açısından önemli olduğu konusunda birleşti. Taksici Esnafının Kursa gösterdiği büyük ilgiden memnuniyet duyduğunu belirten İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, kursu İzmir Valiliğinin şart koştuğunu, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasının eğitimin sadece organizasyon kısmını üstlendiğini söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2006 Cuma 14:32:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?