3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

İzmirliler terörü lanetledi

İZMİRLİLER TERÖRÜ LANETLEDİ

Diyarbakır'da 13 askerin şehit edilmesinin ardından tüm Türkiye'de tepkiler çığ gibi büyürken, İzmir halkı da düzenledikleri eylemle terörü lanetledi.

Konak ilçesi saat kulesi önünde toplanarak, Cumhuriyet meydanına yürüyen kalabalık grup sloganlar atarak terörü lanetledi. Düzenlenen organizasyona genç yaşlı bir çok insan katılırken, İzmir'deki spor kulüplerinin taraftarlarının sayısı oldukça fazlaydı. Bir çok sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı yürüyüşe, çeşitli Ülkü Ocakları, Göztepe, Bucaspor Taraftar Dernekleri ve vatandaşlar katıldı. Konak meydanında başlayan yürüyüşe sloganlar atarak devam eden vatandaşlar, "Şehitler ölmez, Vatan

Bölünmez, Her Türk Asker Doğar" sloganları atarak yaşanan acı olaya tepkilerini dile getirdiler. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşlerini Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdiren gruptakiler, şehitler için saygı duruşunda bulundu, hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu.

Bir şehit babasının ağzından yazılan mektup, ardından da vatanı uğruna canlarını feda eden 13 askerin isimleri tek tek okundu. İsmi okunan şehit askerler kalabalık tarafından "Burada" denilerek anıldı. Teröre yönelik protestolarını dile getiren grup, eylemin ardından Konak'tan ayrıldı. Gruptan bazı kişiler, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) il binasına yürümek istedi. Polisin izin vermediği grup, BDP binası yakınında yine sloganlar atıp dağıldı.

İZMİRLİLER TERÖRÜ LANETLEDİ
İZMİRLİLER TERÖRÜ LANETLEDİ
İZMİRLİLER TERÖRÜ LANETLEDİ
İZMİRLİLER TERÖRÜ LANETLEDİ
İZMİRLİLER TERÖRÜ LANETLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2011 Pazar 17:13:01
Güncelleme :17 Temmuz 2011 Pazar 17:39:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?